ERC presenta 40 propostes urbanístiques per tenir una Igualada més viva

Enric Conill i Alba Vergés presenten el projecte de ciutat d’ERC per Igualada, amb més de 40 propostes de transformacions urbanístiques

Alba Vergés, cap de llista d'ERC

Alba Vergés, cap de llista d'ERC / Enric Badia

Redacció

Alba Vergés, cap de llista d'ERC a Igualada, i el número dos de la candidatura i actual cap del grup municipal, l'arquitecte Enric Conill, han presentat una quarantena de mesures urbanístiques per "mirar cap al futur i no quedar enrere". Són intervencions per afavorir la vida als carrers i places i mesures, com l'increment de freqüència del bus urbà i nous recorreguts, per fer que sigui possible anar d'un extrem a l'altre d'Igualada en, com a màxim, 20 minuts. Alba Vergés i Enric Conill han explicat que , el projecte de ciutat que han presentat, “proposa una transformació útil, al servei dels veïns i veïnes, i pensant en la ciutat sencera”, destaca Conill. L’estratègia és per aconseguir “una ciutat del segle XXI, més verda, més sana, per viure i gaudir-la”, resumeix Vergés.

“Volem una ciutat en què puguem arribar a qualsevol punt en 20 minuts, en vehicle privat, transport públic o bicicleta”, destaquen els líders republicans. S’han identificat les principals artèries del municipi, que es connectaran amb servei d’autobús públic cada 15 minuts i carrils bici. Aquesta malla connectarà el carrer Lleida, l’avinguda Balmes, la ronda del Rec, l’avinguda Gaudí, el passeig Verdaguer, l’avinguda Barcelona, l’avinguda Doctor Pasteur, el carrer mossèn Josep Forn i l’antiga N-II. També es generaran entorns segurs a cada escola, amb pacificació de trànsit i camins segurs.

ERC proposa crear més zones d'esbarjo i espais verds, amb molts més parcs i espais per fer esport a l’aire lliure, per “una Igualada més familiar i atractiva”. Un d’ells s’instal·laria a la cruïlla entre el carrer Doctor Fleming i carrer Pierola, que els connectaria amb l’avinguda Andorra i l’Hospital. El carrer Pau Muntadas també acollirà una zona verda.

A més, es preveuen actuacions al barri de Sant Jaume Sesoliveres i el Pla de la Massa per connectar-los a la ciutat, fent que l’avinguda d’Àngel Guimerà passi de carretera a carrer. Al barri del Sant Crist, juntament amb la nova plaça, es projecta un espai verd al llarg del carrer Bisbe Robuster. A més, es preveu crear habitatge social i més espais d’oci a la zona nord del barri de Montserrat. ERC Igualada també vol transformar el barri del Rec, per tal que aculli comerços, habitatge, equipaments i un gran parc fluvial.

Barris plens de vida, amb plataformes úniques i espais familiars

“Volem barris plens de vida i crear noves centralitats”, destaca Enric Conill. ERC aposta per fer plataformes úniques a la Rambla i el carrer Òdena; entre l’avinguda Barcelona, la carretera de Manresa i carrer Piera; al carrer Masquefa; i a l’avinguda de Nostra Senyora de la Pietat. També es volen fer més amables per als vianants el barri de santa Caterina, el passeig Verdaguer, l’entorn del mercat de la Masuca, l’avinguda de Pau Casals i la Soledat.

“Cal una mirada global a l’hora de distribuir els equipaments de la ciutat”, destaca Enric Conill. Per a ERC, és clau impulsar un nou Viu Bé al barri de Set Camins, noves instal·lacions esportives a Les Comes, un edifici TIC al barri del Rec, una nova llar d’infants al centre, un espai d’esbarjo per gossos a cada barri, un auditori i un nou mercat. El pla també inclou recuperar la caserna de la guàrdia civil, l’antic edifici de Correus o les piscines del Casal per destinar-los a equipaments.