ERC reclama que hi hagi una major freqüència de busos entre Igualada i Barcelona

El republicans proposen fer una auditoria per sancionar l’empresa concessionària, Monbus, i poder iniciar així el procés per rescatar la concessió

Enric Conill, cap del grup d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada

Enric Conill, cap del grup d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada / ERC

Redacció

El grup d'ERC de l'Ajuntament d'Igualada demana que la Generalitat sancioni l'empresa que fa el servei de bus de la capital de l'Anoia fins a Barcelona, el grup gallec Monbus, per tal de poder rescatar la concessió i tornar a obrir un concurs. Els republicans critiquen el servei actual i també volen que s'introdueixin més horaris i més serveis en els moments d'hora puta. "Monbus està protagonitzant molts problemes, incidències i escenes indignants, ja que presta un servei de transport públic absolutament nefast i insegur", afirma Enric Conill, portaveu d'ERC.

ERC també demana a la Generalitat una auditoria que fiscalitzi el servei per poder sancionar a l’empresa i treure-li el servei de la línia Igualada – Barcelona. Segons Esquerra, és inadmissible que aquesta empresa circuli amb busos en mal estat, deixi tirats als usuaris i no ofereixi cap alternativa. Alhora també demanen al Departament que afegeixin més busos a l’hora punta, quan hi ha més demanda del servei.

Els republicans recorden en un comunicat que "segons un estudi de la Generalitat del 20217, 2 de cada 10 busos de l’empresa Monbus no van passar la inspecció tècnica pertinent i que, per tant, no haurien d’estar en circulació perquè suposen un perill públic". I "a més a més d’aquesta auditoria també se’n desprèn que Monbus va amagar autobusos als inspectors perquè tal com es detalla en l’informe “només 24 de les 35 matrícules detectades havien sigut assenyalades per Monbus” i van així “intentar evitar-ne el control”.

Asseguren els regidors republicans que la Igualadina Monbus acumula el 35% de queixes de la demarcació de Barcelona malgrat només porta el 5% dels usuaris de la demarcació, a més a més d’haver protagonitzat episodis molt greus com “cremar-se 6 busos amb gent en circulació en els últims anys”. I afirmen, al mateix temps, que el govern igualadí "no ha fet pràcticament res per posar-hi solució i la prova d’això és que a dia d’avui la Hispano presenta els mateixos problemes que fa 10 anys i això es deu al “passotisme” de Marc Castells i el govern en referència a aquest tema, segons asseguren els republicans.