Ocells de la pau amb pell, l'última manualitat que proposa el Museu d'Igualada

Amb aqueta peça acaba un projecte de tallers en línia que va néixer durant la pandèmia i que ha generat 28 vídeos tutorials

Els ocells de la pau amb pell, la decoració nadalenca

Els ocells de la pau amb pell, la decoració nadalenca / Museu de la Pell

Enric Badia

Enric Badia

Enmig de tanta guerra, a les portes de Nadal, pau. El Museu de la Pell d'Igualada ensenya a fer des de casa uns ocells que volen ser el símbol de la pau. Es tracta d'un taller en línia que en poca estona ensenya a fer les entranyables figures. La proposta és dur a terme dins el programa Creativa't al Museu en línia i està pensada perquè la puguin fer persones de totes les edats, i especialment el públic jove. Serà l'activitat final d'aquest programa que va néixer el desembre del 2020, en plena pandèmia. El Museu tenia les activitats molt reduïdes i "es va fer un esforç per continuar amb les activitats dedicades a les famílies a través del programa Creactiva’t al Museu, però adaptant-la al format en línia perquè els usuaris continuessin amb les activitats que programa el Museu, però des de les seves llars", segons han explicat fonts de la institució.

La temàtica d’aquests tallers en línia estava clara, "treballar l’artesania amb pell i recolzar a les dissenyadores i artesanes de la pell del nostre entorn amb l’ajuda del Leather Cluster Barcelona", que té la seu i bona part dels seus integrants a Igualada.

La peça que tanca el cicle està dedicada a la decoració nadalenca. Es tracta d’un ocellet de la pau fet amb pell per decorar les llars o l’arbre de Nadal, justament en un moment històric complicat pels conflictes que hi ha actius, per citar els dos més coneguts a casa nostra, la guerra Rússia-Ucraïna i la més recent, d'Israel i Palestina. El disseny de la peça és de Mon Soler de Nubuck cuir leather bags, dissenyadora i artesana de la pell que té el seu taller molt a prop d’Igualada.

Per a ella la pell va ser el material que li va permetre connectar amb el treball manual i la creativitat, a més d’ajudar-la amb el seu compromís amb un món més sostenible i respectuós amb el medi ambient, apostant per donar valor a l’artesania i reivindicant un consum responsable.

Per fer l'ocellet cal seguir el tutorial que es publicarà al web i a les xarxes socials del Museu el diumenge 3 de desembre. La totalitat del material, necessari per dur a terme l’activitat, és gratuït i es pot passar a buscar pel Museu, en horari, de dimarts a divendres, de 10 a 14 h. Els dijous i divendres, de 16 a 18.30 h (tardes de juliol i agost tancat) i els dissabtes, diumenges i festius. d’11 a 14 h

El cicle ara es tanca, però els organitzadors asseguren que "nan estat 3 anys molt interessants, plens d’experiències i reptes per les artesanes que havien de presentar el disseny i la fabricació d’una peça que fos fàcil de fabricar amb materials que es poden tenir a casa i tot això en un vídeo de poc més d’un minut de durada". S'han fet 28 vídeos i el Museu, amb la col·laboració de La Gaspar i del Leather Cluster Barcelona.

El Creactiva’t en línia estarà disponible, de forma permanent, al web i les xarxes socials del Museu: https://museupelligualada.cat/creactivat-al-museu-en-linia-un-ocellet-de-pell-simbol-de-la-pau-aquest-nadal/.