Neix a Igualada una plataforma ciutadana que reclama una revisió de l'increment d'impostos aprovat

El ple de les ordenances ja va tenir un important grup de rebuig que es va concentrar a la plaça i el grup que ara es presenta pretén aglutinar el rebuig a l'augment

Protesta de veïns a la plaça de l'Ajuntament abans del ple de les ordenances el passat mes d'octubre

Protesta de veïns a la plaça de l'Ajuntament abans del ple de les ordenances el passat mes d'octubre / Aj Igualada

Redacció

Neix a Igualada una plataforma "Per uns impostos justos per Igualada" per fer sentir la veu dels ciutadans que estan en contra de l'increment de taxes i impostos a les ordenances fiscals del 2024 a Igualada. Aquest grup ha fet un primer manifest en el qual asseguren que es consideren "enganyats des del moment en què en la darrera campanya electoral de les municipals, els equips encapçalats per Marc Castells (Junts per Igualada, govern) i pel Jordi Cuadras (Igualada Som-hi, primer grup de l'oposició que amb la seva abstenció va permetre que l'aprovació de les ordenances prosperés), mai van fer menció explícita respecte al que ara es pretén, que és la pujada més desmesurada d’impostos municipals que mai ha vist aquesta ciutat, i pitjor encara quan la pujada s’aplica a uns imports ja de per si molt elevats".

La plataforma que ara es dona a conèixer és fruit de la mobilització que hi va haver en els dies previs al ple de debat de les ordenances, el passat 31 d'octubre. Aquell dia ja va ser visible la protesta a la plaça de l'Ajuntament, que es va traslladar a l'interior de la sala de plens.

"En el futur -indiquen els responsables de la plataforma-, caldria plantejar la prohibició de dur a terme cap mesura d’aquestes característiques que no hagi estat inclosa en la campanya electoral per a coneixement del ciutadà abans d’emetre el seu vot".

La plataforma anima els igualadins en un comunicat a "fer ús del seu dret, presentant les pertinents al·legacions que poden trobar al web de la plataforma, tant el model de presentació física a les oficines de l’Ajuntament, com per internet, fent ús de les diferents modalitats d’identificació virtual". I posen un web al servei dels ciutadans per fer aquests tràmits: https://impostosjustosigualada.cat .

Està clar que la voluntat del grup és aconseguir que hi hagi una rectificació de l'aprovació de les ordenances. "L’equip de govern de l’Ajuntament d’Igualada ha de fer marxa enrere en la pujada d’impostos, i ha de cercar noves eines d’estalvi i disminució de despeses, per evitar situacions indesitjades de caràcter econòmic en el futur, i que aquestes hagin de ser, com és trist i costum, cobertes des de les butxaques dels contribuents", afirmen.

Proposen un pas al costat

"I si no s'hi veuen capacitats, que facin un pas al costat per donar pas a altres que puguin dirigir aquesta ciutat", indiquen en el primer manifest del grup.

Els portaveus de la plataforma asseguren que "no volem que polítics visquin de nosaltres" i "tirin pel camí fàcil d'apujar impostos i contribucions quan els seus números i les seves gestions no són satisfactòries per als seus interessos".