Capellades millora el control de la xarxa municipal d'aigua

Es creen sectors per tenir la xarxa dividida i controlada en diverses parts buscant una millor eficiència

Redacció

Capellades està treballant en un projecte de sectorització de la xarxa d’aigua, amb la intenció de millorar el control i les possibles anomalies del servei. El projecte consisteixen en dividir la xarxa d’abastament en baixa del municipi en sectors. Per això s’hi instal·la un seguit de dispositius que permetin analitzar els consums de cadascun dels sectors i detectar possibles situacions anòmales.

Les obres, segons han explicat fonts municipals, inclouen la substitució de vàlvules i altres elements de la xarxa que han sobrepassat la seva vida útil, així com la instal·lació de vàlvules reguladores de pressió en punts de la xarxa afectats per reiterades avaries. Aquestes eines permetran reduir les incidències a la xarxa i milloraran la gestió del servei.

Prèviament a les obres es va fer un treball de senyalització dels punts de la xarxa on s’ha d’obrir el vial. L'actuació ha començat aquest mes de desembre a diferents sectors, cosa que ha està comportant que calgui efectuar talls del servei d’abastament d’aigua.