Poble actiu critica que s'hagi reduït la presència de monitors al parc de Nadal d'Igualada

Els cupaires asseguren que el govern Castells va retallar un 30% el personal contractat i va reduir les activitats del saló

Saló de la infancia en una imatge d'arxiu

Saló de la infancia en una imatge d'arxiu / Aj Igualada

Enric Badia

Enric Badia

El grup municipal de Poble Actiu ha exposat que el govern de Junts de l'Ajuntament d'Igualada va retallar un 30% el nombre de monitors del Saló de la Infància. Rosa Perelló, regidora de Poble Actiu, ha destacat que el Saló de l’Infància ha tingut més afluència de públic degut al canvi d’horari de les entrades -han passat d’entrades de tot al dia a entrades per mig dia-, però que hi ha clarament aspectes a millorar. La crítica arriba després que el mateix govern d'Igualada anunciés que enguany el Saló ha doblat la presència d'infants.

Les dades que fa ver públiques la regidoria d’Infància i Esports de l’Ajuntament d’Igualada indicaven que hi havia hagut 17.928 visitants, gairebé el doble d’usuaris de l’any passat. La regidora Patrícia Illa va destacar l’èxit del saló d’enguany “gràcies a la venda d’entrades de matí i tarda que ha permès que tothom les pogués adquirir de manera fàcil i en línia o al mateix saló a primera hora”.

Per a properes edicions, Illa va dir que calia “continuar fent evolucionar el Saló apostant per ampliar els espais per nadons i nens petits, i fent una aposta important per la tecnologia integrada a les activitats del Saló”.

Per Poble Actiu, la darrera edició del Saló de la Infància ha comptat amb 55 monitores i monitors i 4 coordinadores, una quantitat molt menor als 80 monitores i monitors i 6 coordinadores de l’edició anterior. Una retallada del 30% en personal que ha suposat una reducció de les activitats que hi havia al Saló de la Infància i el nombre de monitors per activitat, segons els cupaires. Elisabet Farrés, regidora de Poble Actiu, ha destacat que la ubicació del Saló de l’Infància a l’Escorxador és positiva "perquè així es dona vida a un espai que el govern Castells fa 12 anys té tancat a pany i forrellat", però alhora alerta que presenta també mancances. Farrés assegura que "mares i pares d’infants del Saló criticaven que el Saló que havien viscut quan eren infants no té res a veure amb l’actual, passant del gran espai de Cal Carner a l’Escorxador, una tendència a reduir espais i activitats que amb el pas dels anys s’ha anat agreujant". I suggereix "dotar el saló d’un pressupost suficient que permeti recuperar el nivell d’activitat que havia tingut i no utilitzar-lo únicament per reduir la despesa enlloc de reduir-ne d’altres com els diversos festivals que pràcticament no tenen funció social a la ciutat". 

Un procés de privatització

Els darrers anys, el govern igualadí "ha privatitzat la contractació de personal del Saló de la Infància, que durant moltes dècades s’havia fet directament des de l’equip tècnic de l’Ajuntament d’Igualada", ssegons ha explicat el regidor Pau Ortínez. Ha exposat que "és una clara mostra del model sociovergent que aposta per externalitzar tots els serveis públics i activitats, malgrat que el consistori disposa de personal qualificat en plantilla per fer els processos de selecció i la gestió del personal".