La piscina coberta de les Comes torna a obrir després de les obres

Dissabte es posa en servei amb vestidors nous, tancament de finestres renovats i millores en l'accessibilitat i l'estalvi en consums energètics

Marc Castells a la renovada piscina de les Comes

Marc Castells a la renovada piscina de les Comes / Aj Igualada

Redacció

Les obres de millores a la zona de vestidors, les obres per fer l'edifici més accessible i les millores en l'estalvi energètic de la piscina coberta de les Comes estan arribant al seu final i el dissabte, 2 de març, la piscina reobrirà les portes. La instal·lació dona servei a 2.431 usuaris.

S'hi han dut a terme diferents obres com ara la millora de l’accessibilitat del conjunt de l’equipament amb la construcció d’una rampa exterior, s'han fet accessibles a tothom els vestuaris i les dutxes, s'ha instal·lat un ascensor per poder accedir a la graderia. Pel que fa a la millora de la sostenibilitat energètica s’han substituït els tancaments exteriors de fusta que no aïllaven bé, s’ha substituït la il·luminació existent per tecnologia LED i s’ha millorat i fet més eficient el sistema de climatització entre altres actuacions.

Els usuaris de la piscina podran observar diversos canvis funcionals a la instal·lació, com per exemple la instal·lació de nou paviment antilliscant, respectuós amb el tacte als peus molls dels esportistes, la millora acústica de l’espai amb el revestiment interior de parets i sostres, la creació d’una separació física entre la zona de dutxes i banys respecte de la zona dels vestuaris així com l’augment del nombre de dutxes d’ús públic, passant de les 18 existents a 36, segons ha explicat l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, en una visita a les instal·lacions.

Castells ha destacat que la piscina de Les Comes és una de les instal·lacions de la ciutat amb més usuaris, 2431 nedadors amb activitats diverses com ara els cursets, aquacardio, activitats terapèutiques i també activitats per persones amb necessitats especials i natació esportiva avançada. A banda hi ha l’activitat del Club Natació Igualada i l’Anoia Club Gimnàstic.

Castells ha explicat que amb aquesta renovació s’ha fet "un gran salt endavant". “Tenim una piscina més sostenible que dona una millor resposta a les necessitats dels usuaris, suposa un salt qualitatiu que fa que sigui un guany per a tota la ciutat", ha afegit. "Tenim -ha explicat Castells- un edifici molt més amable per a l’usuari, totalment accessible i amb una millor sostenibilitat mediambiental: millor climatització, més estalvi d’aigua, una il·luminació amb menys despesa energètica i un millor aïllament”.

En la compareixença feta davant dels mitjans, Marc Castells ha volgut agrair la paciència dels usuaris i clubs de la piscina “que durant aquests mesos d’obres han hagut d’usar altres equipaments, però que ara tornaran a una piscina millorada i que donarà un millor servei a tothom”.

En el mateix sentit, el president del Club Natació d’Igualada, David Ramis ha parlat dels 90 anys del club que just es celebren ara que la piscina ha viscut aquesta important transformació. Ramis ha posat remarcat que “aquesta nova instal·lació que permetrà acollir competicions i campionats de tota mena”.

Dissabte, inauguració

La inauguració d’aquestes obres de remodelació es farà el dissabte 2 de març a les 11 del matí, amb la presència dels clubs que utilitzen l’equipament i una representació dels nens que hi fan cursos i activitats.

El projecte de Rehabilitació integral de la piscina coberta de les Comes compta amb un pressupost de 2.350.178,87 euros dels quals, l’import d'1.155.139,16 euros provenen del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – Next Generation EU, amb la col·laboració del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través del Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics per a les Entitats Locals (PIREP Local).