Detenen un home per cultivar més de 700 plantes de marihuana en una casa a Calaf

El valor econòmic de la droga intervinguda puja a uns 335.000 euros a la venda del mercat il·lícit

Imatge d'arxiu d'una plantació de marihuana

Imatge d'arxiu d'una plantació de marihuana / ENDESA

Redacció

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria d’Igualada han detingut un home, de 26 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric per cultivar més de 700 plantes de marihuana en una casa a Calaf.

La detenció és el resultat d’una investigació oberta el passat mes d’octubre després de tenir indicis de l’existència d’una plantació de marihuana en una casa del carrer Sant Antoni de Calaf, a l'Anoia.

En les primeres comprovacions es va detectar un elevat consum d’electricitat i la possibilitat que la instal·lació elèctrica estigués connectada de forma fraudulenta a la xarxa de distribució.

Per aquest motiu es van establir una sèrie de vigilàncies amb la col·laboració dels Vigilants Municipals de Calaf per recollir indicis del cultiu de marihuana i identificar les persones relacionades amb la plantació.

Davant els evidents indicis que indicaven que a la casa hi havia un cultiu intensiu de marihuana, aquest dimecres a les 8 del matí, es va efectuar una entrada i perquisició a l’immoble.

En el moment que els agents van accedir a la casa van trobar-hi un home i el van detenir. A l’interior, també hi van trobar 700 plantes de marihuana, distribuïdes entre els baixos, la primera i segona planta de l’habitatge. També, van localitzar quatre sacs de cabdells de marihuana envasats al buit, repartits entre el passadís i la primera planta. A la segona planta, van observar 14 paquets petits i un de gran de trinxat de marihuana i, en una habitació, una càmera de videovigilància col·locada a l’exterior.

El detingut passarà en les pròximes hores a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d’Igualada.