L'oci nocturn demana 45 anys per a l'acusat de la brutal violació a una menor a Igualada

FECASARM sol·licita contra el processat 30 anys de presó per temptativa d'assassinat i 15 anys més per agressió sexual

El detingut per l'agressió d'Igualada en una imatge d'arxiu

El detingut per l'agressió d'Igualada en una imatge d'arxiu / ACN

EFE

L'acusació popular de la patronal de l'oci nocturn FECASARM ha demanat, igual que Fiscalia, 45 anys de presó per al presumpte autor de la brutal violació a una menor de 16 anys la matinada de l'1 de novembre del 2021, quan sortia de la discoteca Epic d'Igualada.

En l'escrit d'acusació, l'acusació popular -que a més de la patronal de l'oci nocturn també l'exerceix directament la discoteca Epic d'Igualada - ha sol·licitat contra el processat 30 anys de presó per temptativa d'assassinat i 15 anys més per agressió sexual.

La brutal violació va passar la nit de Halloween del 2021, quan la menor, que va ingressar a l'UCI en estat crític arran de l'agressió, es dirigia sola i a peu cap a l'estació de tren per anar a casa seva, a Vilanova i la Geltrú, després d'estar de festa amb unes amigues a la discoteca Epic d'Igualada.

L'escrit de l'acusació popular, en consonància amb el relat del ministeri públic, sosté que l'acusat va començar a perseguir la jove mentre aquesta es dirigia cap a l'estació de tren per tornar a casa de la seva mare.

"Va ser en aquell moment quan el processat va començar a perseguir-la amb ànim de satisfer el seu ànim libidinós, atacant-la de forma sorprenent i sense que la mateixa es pogués defensar", subratlla FECASARM.

El presumpte autor, durant un temps aproximat de 20 minuts, "en una zona solitària i òrfena de testimonis, poc il·luminada i sense càmeres", amb "absolut menyspreu a la condició de menor de la dona", la va colpejar repetides vegades i va cometre la brutal agressió sexual, penetrant-la fins i tot amb objectes o el seu propi puny.

Quan va acabar d'agredir-la sexualment, el processat, "amb ànim d'acabar amb la vida d'aquesta", li va donar "un cop fort al cap amb un objecte contundent, la va deixar abandonada a terra i va fugir del lloc", conclou l'escrit.

La jove, que va estar ingressada a l'UCI davant la gravetat de les ferides, moltes d'elles "mortals de necessitat", pateix actualment "un trastorn d'estrès postraumàtic greu, així com una desestabilització personal".

L'acusació exercida de manera conjunta per la patronal de l'oci nocturn i la discoteca també ha sol·licitat que el processat pagui una indemnització de més de 330.000 euros a la víctima.

En un comunicat, el secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha destacat que tant des de la discoteca com des de la patronal s'han solidaritzat amb la víctima i ha destacat que s'han personat en aquesta causa, com han fet prèviament amb 22 casos greus més.

"La nostra posició processal, al costat de la víctima i de l'acusació pública, deixa molt clar el rebuig del sector cap a aquest tipus d'accions repugnants que atempten contra la llibertat sexual, la integritat física i fins i tot la vida dels nostres usuaris i usuàries en l'àmbit dels voltants dels nostres locals", ha indicat.