Uns brètols tallen en una nit disset arbres al parc Valldaura d’Igualada

Els Mossos i la Policia Local investiguen qui hi ha al darrere d’aquest acte vandàlic que ja va succeir de forma idèntica en el mateix lloc el desembre

Investiguen la tala il·legal de disset arbres al parc de Valldaura d'Igualada

AJ. IGUALADA

ACN/Laura Serrat

L'Ajuntament d'Igualada ha denunciat que aquesta nit de dimarts uns desconeguts han tallat disset arbres amb una serra mecànica al parc de Valldaura, al barri de Fàtima. La Policia Local i els Mossos d'Esquadra investiguen els fets per esbrinar si els autors són els mateixos que els de l'acte vandàlic que va tenir lloc el 22 de desembre, quan també van talar disset arbres en el mateix parc. La brigada municipal ja està treballant en la neteja de la zona i en la retirada dels arbres malmesos que es replantaran en el pròxim Pla d'Arbrat.

Des que s'ha tingut coneixement sobre els fets a primera hora del matí, agents de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra amb la policia científica s'han desplaçat fins al lloc per tal de recopilar el màxim d'informació i precintar la zona per evitar possibles danys. És el segon cop que passa en només quatre mesos al mateix emplaçament i, curiosament, en el primer episodi, també van aparèixer la mateixa xifra d'arbres destrossats que es van haver de retirar de la via pública.

El cap d'investigació de la comissaria d'Igualada, Jordi Casanovas, ha detallat que els arbres tallats no són espècies protegides, però sí que tenen un valor mediambiental. Ara estan recopilant tota la informació, parlant amb veïns de la zona i possibles testimonis, per mirar d'esbrinar qui hi ha darrere dels fets i si són els mateixos que els de l'acte vandàlic del desembre. De moment, no descarten cap hipòtesi sobre el cas i la possible relació dels dos episodis.

Quan va tenir lloc la tala d'arbres al desembre, la Policia Local ja va activar diferents controls específics a la zona, que ara continuaran després del nou episodi. De fet, durant les darreres setmanes, el parc de Valldaura també ha estat escenari d'altres bretolades, com per exemple els excrements de gossos que s'han trobat membres del club de la petanca als espais on juguen o a la teulada del seu equipament, ubicat al mateix parc.

L'Ajuntament d'Igualada ha condemnat en un comunicat el nou acte incívic al parc de Valldaura. "Es tracta d’un acte intolerable que no té cabuda en una ciutat respectuosa i que aposta per la natura com és Igualada", han advertit en el comunicat. El consistori assegura que té plena confiança en les investigacions dels cossos de seguretat per aclarir l’autoria dels fets i que s’estan estudiant les accions legals oportunes així com la valoració dels danys i desperfectes ocasionats per tal que aquest intolerable acte vandàlic no quedi impune.