Educació i Salut confirmen que el curs acabarà amb el personal dels centres educatius vacunat. Així ho van assegurar ahir els consellers d'Educació i Salut, Josep Bargalló i Alba Vergés, en una compareixença conjunta en què van valorar els cribratges duts a terme al personal d'escoles i instituts durant el segon trimestre i que també va servir per avaluar l'evolució de la pandèmia en l'àmbit educatiu.

Bargalló es va mostrar confiat que el curs que ve «les mesures puguin ser diferents i menys contundents». D'una banda «perquè la pandèmia haurà evolucionat i esperem que no estigui tant greu com avui en dia», i de l'altra «perquè les escoles obriran amb tot el nostre personal vacunat i amb temps suficient per haver estat immunitzat».

El conseller va recordar que la pandèmia «va estroncar» el curs 2019-2020, «però hem salvat l'actual, i el que havíem programat s'està fent». Va apuntar que «hem mantingut les escoles obertes per fer una atenció presencial a l'alumnat, imprescindible per una atenció educativa de qualitat, i una atenció social, comunitària, afectiva i sanitària». Vistos els resultats, va agrair l'esforç d'alumnes, professors, administració sanitària i famílies.

El 90% d'alumnes, a classe

Durant aquest segon trimestre, 9 de cada 10 alumnes han anat al seu centre cada dia, i en el cas dels professionals la xifra és del 95%, segons les dades aportades ahir per les dues conselleries. Si es fixa l'atenció en el pic màxim de la tercera onada de la pandèmia, el 23 de gener, el màxim d'alumnes confinats va ser del 4,3%. La dada és més d'un punt inferior al confinament d'alumnes del pic màxim de la segona onada (el 31 d'octubre), que va ser un 5,7%.

Pel que fa al màxim de grups confinats, durant el primer trimestre van ser 3.504, i des de la represa del curs després del Nadal el màxim ha estat de 2.701 grups confinats. Respecte al confinament de docents, el màxim registrat va ser de 2,4% el pic màxim del primer trimestre i l'1,9% al segon trimestre.

Segons el Govern, totes aquestes dades evidencien que els centres educatius són receptors de la incidència del virus a la societat, però no en són generadors ni propagadors, tant al primer com al segon trimestre. El director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, va destacar que «l'escola reflecteix el virus a la societat. Quan detectem els casos, es fan proves per tallar les cadenes de transmissió, i dins dels grups estables no hi ha contagis. Això demostra que s'està fent bé la feina i que estan funcionant les mesures de distància, mans, mascareta i de ventilació».