L'espectacular moment en què s'ha coronat la torre de Mateu de la Sagrada Família amb la figura humana

L’àguila a la torre de Joan començarà a col·locar-se aquest dijous

Coronada la torre de Mateu de la Sagrada Família amb la figura humana

Coronada la torre de Mateu de la Sagrada Família amb la figura humana / ACN

ACN

S’ha col·locat aquest dimecres la darrera peça escultòrica de la torre de l’Evangelista Mateu, representat amb l’escultura de la figura humana, i aquest dijous es continuarà amb la coronació de la torre de l’Evangelista Joan, amb la figura de l’àguila. La coronació de les torres amb les figures del tetramorf de Mateu i Joan suposa la finalització de les torres i, per tant, del conjunt de les torres dels Evangelistes. El 2022 es van culminar les torres de Marc i Lluc, que tradicionalment es representen amb un lleó en el cas de Marc i un bou en el de Lluc.

Les quatre torres estan coronades per les quatre figures alades del tetramorf, obra de l’escultor Xavier Medina-Campeny, amb les quals la iconografia cristiana ha representat els narradors de la vida de Jesús.

Tal com es va anunciar en roda de premsa, el 12 de novembre se celebrarà una missa de benedicció que marcarà l’inici de les il·luminacions de les quatre torres, les quals perdurarà fins Nadal. A més, durant tot el mes de novembre, es preveu una programació d’actes culturals per celebrar la finalització del conjunt de les torres dels Evangelistes amb la ciutadania.