Puigdemont i Turull recorden el 9-N de Mas el mateix dia en què Junts i el PSOE assoleixen el pacte

Puigdemont i Turull recorden el 9-N de Mas el mateix dia en què Junts i el PSOE assoleixen el pacte

Puigdemont i Turull recorden el 9-N de Mas el mateix dia en què Junts i el PSOE assoleixen el pacte / REUTERS/YVES HERMAN

Redacció

L’expresident català Carles Puigdemont i el secretari general de Junts, Jordi Turull, han recordat a primera hora d’aquest dijous, 9 de novembre, la consulta d’autodeterminació portada a terme el 9-N del 2014, en l’època d’Artur Mas.

Puigdemont, per recomanació del diputat postconvergent Francesc Ten, ha començat parafrasejant Salvador Espriu, al seu poema ‘Indesinenter’: «Deixar de ser aquell gos mesell que llepava l’aspra mà que l’ha fermat tant de temps, i esdevenir únic senyor». En paraules de Puigdemont, això és el que «ens mou des que avui fa 9 anys vam començar a caminar de nou».

Per la seva banda, Turull ha assenyalat: «Sense renúncies, amb persistència i determinació ho aconseguirem». «Tal dia com avui, el 9 de novembre del 2014, Catalunya va començar un camí sense retorn», ha dit en un apunt a la xarxa social X.

Aquest dijous es compleixen nou anys de la consulta del 9-N en el marc de l’acord entre Junts i el PSOE per investir el president del Govern en funcions i candidat del PSOE a la reelecció, Pedro Sánchez.