El govern central dona 20 dies a l'alcaldessa de Ripoll perquè enviï un informe exhaustiu sobre la gestió del padró

Demana com es tramiten els expedients, quins requisits s'exigeixen i quins són els terminis

Façana de l'Ajuntament de Ripoll

Façana de l'Ajuntament de Ripoll / ACN

ACN

El subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramón, ha enviat una carta a l'alcaldessa de Ripoll, Silvia Orriols, per demanar-li explicacions sobre la gestió de l'empadronament al municipi. Ho ha fet a petició del delegat de l'executiu espanyol a Catalunya, Carles Prieto, després de les informacions aparegudes en els darrers dies a 'El Periòdico', del mateix grup editorial que Regió7. Segons ha avançat aquest divendres el rotatiu i han confirmat fonts de la delegació a l'ACN, en l'escrit, Bramon dona 20 dies hàbils a Orriols per presentar un exhaustiu informe sobre com s'està exercint aquesta competència. També sol·licita com s'estan tramitant aquests expedients, quins requisits s'exigeixen i quin és el termini de resolució de les peticions.

Segons el rotatiu, el subdelegat ha manifestat que tem que la forma d'empadronar del consistori, i les demores obligades a què està sotmetent els seus ciutadans, "poden suposar una vulneració de l'ordenament jurídic vigent". 

Tot plegat després de les informacions que va publicar el mitja en què treballadors municipals del consistori indicaven que l’alcaldessa estava modificant el procés i els protocols per dilatar-lo al màxim. En aquesta línia, van afirmar que des del mes de setembre no s’empadrona a ningú fins al cap de tres mesos, el termini màxim que marca la llei.