Els comuns ratifiquen Albiach com a candidata a les eleccions: "S'ha de restituir el futur, no el passat"

La cap de llista fa una crida a obrir "una nova etapa" després d'una "legislatura de tràmit"

La cap de llista dels comuns a les eleccions catalanes, Jéssica Albiach, a l'executiva del partit

La cap de llista dels comuns a les eleccions catalanes, Jéssica Albiach, a l'executiva del partit / Mariona Puig

ACN

Catalunya en Comú ha ratificat Jéssica Albiach com a candidata a les eleccions catalanes del 12 de maig. L'executiva ha validat la candidatura d'Albiach després que hagi estat l'única nom que s'ha presentat a les primàries i que hagi rebut 1.057 avals per liderar els comuns als comicis. En una intervenció oberta a l'inici de l'executiva Albiach ha donat les gràcies per la confiança i ha posat en valor el paper del grup al Parlament la passada legislatura. De cara al 12-M, la candidata ha subratllat que a Catalunya "s'ha de restituir el futur i no el passat", dies després que el cap de llista de Junts, Carles Puigdemont, fes una crida a "restituir la presidència il·legalment destituïda pel 155".

La líder dels comuns ha dit que cal "obrir una nova etapa" després d'una legislatura que considera que ha estat "de tràmit" i que s'ha destacat "pels incompliments del Govern i per la trencadissa amb Junts". Segons ha dit, ha estat una legislatura "amb velles inèrcies i marcada per la manca de lideratge del Govern i de Pere Aragonès.

Davant aquesta situació, Albiach ha insistit que les eleccions són "un plebiscit sobre el model de país i no sobre Puigdemont". De fet, ha assegurat que el que s'ha de "restituir" a Catalunya és "el futur". "S'ha de restituir la sanitat pública i l'educació pública i de qualitat; la creativitat i la força de la quarta revolució industrial; el valor a la pagesia i la planificació ecològica del futur", ha subratllat durant la seva intervenció. A més, ha remarcat que no pretenen "demanar el vot en contra de ningú" sinó que volen que sigui "un vot en positiu".

Per tot plegat, ha fet una crida a aprofitar "l'oportunitat" i encetar "una nova època" per "construir el futur amb esperança". "Serà l'inici d'una nova època amb més benestar, llibertat, planificació ecològica, autogovern i defensa dels drets humans", ha dit. També ha subratllat la necessitat d'un finançament singular.

Albiach ha fet un bon balanç de la feina dels comuns la passada legislatura tot i ser un grup "modest" i ha lloat la seva "oposició constructiva, capacitat d'arribar a acords però també la fermesa". A més, ha subratllat que poden seguir "mirant als ulls" a qui els va fer confiança als passats comicis.