L’Executiva de Junts aprova per unanimitat les llistes de Puigdemont per al 12-M

Trias tanca simbòlicament la candidatura de Barcelona

Jeannine Abella, Carles Puigdemont, Mònica Sales i Salvador Vergés, caps de llista de Junts pel 12-M

Jeannine Abella, Carles Puigdemont, Mònica Sales i Salvador Vergés, caps de llista de Junts pel 12-M / Junts

ACN

L’Executiva nacional de Junts per Catalunya ha aprovat aquest divendres al matí per unanimitat la proposta de llistes per a les eleccions del 12-M, que hauran de ser ratificades dissabte pel Consell Nacional. Les candidatures, que ja s’han donat a conèixer, responen, segons Junts, a “la idea manifestada pel president Carles Puigdemontd’anar més enllà de les costures del partit” i incorporen en llocs rellevants i de sortida persones que “comparteixen la necessitat de sumar esforços pensant en el país i la nació. Així, a més de noms ja coneguts com el de l’empresària Anna Navarro per al número 2, Puigdemont ha situat en tercera posició l’exconseller Josep Rull. L’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, tanca simbòlicament la candidatura.

Des de Junts asseguren que les llistes inclouen “l’experiència i expertesa dels qui han liderat la feina parlamentària la darrera legislatura en els diferents àmbits, amb l’objectiu que la feina de futur del grup parlamentari contribueixi a la renovació del debat polític, al treball de propostes que contribueixin a aixecar Catalunya i al compromís amb la culminació del procés d’independència. Després de Rull, de fet, la llista per Barcelona la continuen la presidenta del Parlament, Anna Erra; el fins ara president del grup de Junts, Albert Batet; l’escriptora Enatu Domingo, que s’inscriu com a independent; i el portaveu del partit, Josep Rius.

La jove diputada Judit Toronjo i l’historiador Agustí Colominas seran als números 8 i 9 de la llista; i els exconsellers Jaume Giró i Lluís Puig -actualment a Brussel·les- ocuparan els llocs 11è i 13è de la candidatura. Per als noms que aporti Demòcrates, partit que participa de la llista de Puigdemont com fins ara ho feia de la de Junts, s’han reservat els llocs 16è i 32è.

Des de Junts s’ha destacat també que el global de noms que conformen les llistes “respon a la demanda d’unitat del conjunt de sectors socials”. “L’aposta de la candidatura de Junts+ Puigdemont per Catalunya és la de capgirar la tendència a la decadència en l’autogovern, recuperar l’autoestima i l’esperança en el país, oferir un govern amb lideratge que sigui capaç de treballar per la unitat i recuperi el pols de Catalunya amb l’horitzó ben fixat de culminar amb èxit el procés d’independència iniciat l’octubre de 2017”, conclou Junts en un comunicat.