Els sindicats no assisteixen a la reunió amb Justícia per abordar les condicions laborals

Una vintena de treballadors es concentren a les portes del Departament i tornen a exigir dimissions

Funcionaris de presons es concentren a les portes del Departament de Justícia

ACN

ACN

Els sindicats no s'han presentat a la reunió amb el Departament de Justícia prevista per aquest dimarts sobre condicions laborals. Aquesta havia de ser la primera trobada sobre aquesta temàtica, després que a principis de mes es reprenguessin les negociacions entre sindicats i conselleria i s'acordés la creació de dues taules de negociació. La primera, sobre seguretat, sí va celebrar una primera trobada dijous passat. D'altra banda, una vintena de treballadors de presons s'han concentrat a les portes de la conselleria a Barcelona, des d'on han celebrat la no assistència dels sindicats, amb qui s'havien mostrat crítics anteriorment per accedir a negociar; i han tornat a demanar dimissions.

La reunió estava prevista per a les deu del matí a la seu de la conselleria a Barcelona. Finalment però els sindicats no hi han anat. Sí que ho han fet unes desenes de treballadors que havien convocat una protesta a les portes per expressar el seu desacord amb aquestes negociacions. De fet, la setmana passada grups de treballadors van protagonitzar també protestes als centres penitenciaris de Brians 2 i Ponent per criticar la negociació dels sindicats amb la conselleria.

Un d'aquests treballadors, Francesc, ha celebrat davant dels mitjans la no assistència dels sindicats a una trobada que ha assegurat que havia d'estar "buida de contingut". "Felicitem els sindicats perquè es posicionen on no havien d'haver sortit mai", ha manifestat.

Aquest funcionari ha posat en valor l'"esforç" dels sindicats per negociar però ha agraït que finalment no hagin acudit a la trobada d'aquest dimarts perquè ha considerat que el que vol l'administració és "guanyar temps en el seu calendari polític d'eleccions", dilatar el temps i garantir-se la pau social en període electoral. A més, ha plantejat que els sindicats no tenien un guió sobre la trobada ni cap proposta concreta per entrar a valorar. "L'honorabilitat, la integritat psíquica i física dels funcionaris i el dret a la vida no es negocien", ha manifestat.

Dimissió d'Ubasart

Un cop més, els treballadors han exigit la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart. Ho han justificat assegurant que les persones que han portat "al conflicte" i a la primera mort d'un treballador en mans d'un intern no poden ser les mateixes que negociïn la fi d'aquest. "No són interlocutors vàlids", ha declarat.

De fet, Francesc ha acusat Ubasart de "ridiculitzar i minimitzar" les agressions que denuncien els treballadors.

Nova reunió convocada divendres

Divendres vinent està convocada una nova reunió entre sindicats i conselleria per tractar temes de seguretat. Sindicats com CSIF ja han anunciat que no hi assistiran. Albert, treballador vinculat a aquest sindicat, ha considerat que les reunions convocades per Justícia són una "cortina de fum" per assegurar-se un mes electoral "tranquil". Aquest funcionari s'ha mostrat partidari d'esperar a que hi hagi un nou Govern per tornar a negociar.