Dos morts i un desaparegut en naufragar un pesquer a Cantàbria

Set tripulants han estat rescatats després d'enfonsar-se el vaixell davant del Cap Major

Imatge d'arxiu del pesquer Villaboa Uno

Imatge d'arxiu del pesquer Villaboa Uno / EFE

EFE

Dos tripulants d'un pesquer han mort i un tercer està desaparegut en un naufragi ocorregut aquesta matinada davant de la costa de Santander, al capdavant Major, del qual han estat rescatats els altres set tripulants del vaixell.

Un dels dos tripulants morts és de Santander i l'altre de Ghana, mentre que el desaparegut és d'origen peruà, segons ha informat en un comunicat la Delegació del Govern a Cantàbria.

El president càntabre, Miguel Ángel Revilla, ha informat aquest dilluns al seu compte de Twitter que el Villaboa Uno, amb base a Santander, havia naufragat amb deu tripulants a bord. "Una altra vegada, una nova desgràcia a la mar", ha afirmat el cap de l'Executiu càntabre.

Segons han informat a EFE fonts de l'operatiu de rescat, un dels tripulants del vaixell està ferit greu.

Al lloc de l'enfonsament, que s'ha produït per causes que encara no se saben cap a les 4.10 hores a sis milles al nord de cap Major, se segueix buscant el tripulant desaparegut per mar i aire.

A l'operatiu, que coordina Salvament Marítim, hi treballen la Salvamar Den des del mar, i l'Helimer d'aquest organisme, l'helicòpter del Govern de Cantàbria i la Guàrdia Civil, des de l'aire.

També està arribant a la zona del naufragi, provinent de Bilbao, el vaixell Maria de Maetzu de Salvament per participar a la recerca del desaparegut.

Fonts de la Confraria de Pescadors de Santander han explicat als mitjans de comunicació que no entenen què ha pogut passar, ja que el vaixell no estava pescant i la mar estava en calma aquesta matinada.

Els cossos de les dues víctimes mortals i els pescadors rescatats ja són al port pesquer de Santander, on té la base el Villaboa Uno, i s'està esperant l'aixecament dels cadàvers.