El Govern espanyol prohibirà treballar a l'aire lliure quan hi hagi alerta vermella o taronja per calor

La mesura forma part d'un paquet de modificacions de la legislació laboral per fer front a les conseqüències de les altes temperatures

Un treballador del sector de la construcció

Un treballador del sector de la construcció / ACN

ACN/ EFE

Una modificació del reglament de prevenció de riscos laborals prohibirà, entre altres coses, treballar en jornades laborals a l'aire lliure quan l'Agència Espanyola de Meteorologia (Aemet) activi "l'alerta taronja o alerta vermella" per calor.

Així ho ha avançat aquest dimecres la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, en una visita a la localitat madrilenya d'Alcorcón, on ha explicat que aquesta i altres modificacions de la legislació laboral seran aprovades a la reunió extraordinària del Consell de Ministres d'aquest dijous, amb l'objectiu de fer front a les conseqüències de les altes temperatures.

"Emprendrem modificacions legislatives per incorporar a la legislació laboral mesures específiques de compliment obligatori a les empreses", ha dit, i "adaptarem els llocs de treball a les condicions meteorològiques".

Segons Díaz, es tracta d'una "mesura molt clara": "Prohibirem l'exercici de les tasques professionals quan l'AEMT digui que estem en alerta vermella o taronja", ha dit, perquè "hem vist moltes ocasions on han mort treballadors per cop de calor".

D'aquesta manera, segons Díaz, el govern espanyol s'anticipa a les situacions que es puguin donar en els pròxims mesos, i evita casos com els que s'han registrat a l'estiu en els últims anys.