Feijóo avança que el PP portarà l'amnistia al Tribunal Constitucional: "És una anomalia democràtica"

El líder dels populars assegura que el seu partit està "reconnectant amb Catalunya"

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, a la manifestació de SCC contra l'amnistia a Barcelona

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, a la manifestació de SCC contra l'amnistia a Barcelona / ACN

ACN

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha avançat aquest dilluns en una entrevista al 'Matí de Catalunya Ràdio' que la seva formació portarà una eventual llei d'amnistia al Tribunal Constitucional (TC), que veu com una "anomalia democràtica". Segons Feijóo, l'amnistia no és una eina de "reconciliació", sinó el fruit d'una "transacció", i suposa una "involució democràtica, una decisió reaccionària i un frau electoral massiu" que "no té cabuda a la Constitució". "No coneixem el text, però si va per on es diu que va és incompatible amb l'ordenament jurídic, i tot el que és injust ho hem de recórrer, perquè si no seríem còmplices d'una injustícia", ha sentenciat.

Feijóo ha fet aquestes manifestacions poques hores abans de la reunió que ha de mantenir aquest dilluns a les 17 h amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez. Ha apuntat que "escoltarà" el que li plantegi el candidat a la investidura, però ha recordat que Sánchez ja ha dit als ciutadans que "no vol el suport del PP", i l'ha acusat de perpetuar el Pacte del Tinell per impedir que el PP governi enlloc.

En aquest marc, ha insistit que el PP s'oposarà a una eventual amnistia "amb la raó, la moral, l'ètica i la llei" perquè no es tracta d'un intent de construir "convivència", sinó d'una jugada de "conveniència" que implica que l'Estat "demana perdó" a canvi que Sánchez sigui president del govern espanyol. "No hi pot haver una elit política reduïda que estigui per sobre de la llei", ha dit, perquè seria un "contuberni impropi d'un país democràtic".

Segons Feijóo, és "inadmissible en una democràcia" que la clau de la governabilitat la tinguin partits "que volen marxar d'Espanya", de la mateixa manera que és una "anomalia democràtica" que el candidat a la presidència "menteixi" i permeti una amnistia per als que volen "rellançar la independència". "La diferència entre indult i amnistia, és que en un indult el condemnat demana perdó, i en l'amnistia el perdonat és l'Estat", ha conclòs.

Manifestació del 8-O

Feijóo ha afirmat que la seva formació està "reconnectant" amb Catalunya, i la manifestació d'aquest diumenge va deixar clar que "el poble català està en contra de l'amnistia". Ha afegit que aquest diumenge no va defugir cap fotografia amb el líder de Vox, Santiago Abascal, i ha admès que "no li agraden" algunes de les imatges que es van veure ahir a les pancartes.

Reunions amb Junts

El líder del PP ja havia admès que la seva formació havia mantingut contactes amb Junts. Segons ha apuntat, "alguna persona relacionada amb el PP" es va trobar "amb persones relacionades amb Junts". En aquestes trobades "Junts va dir que estava disposat a parlar" i va plantejar "l'amnistia, del català oficial al Congrés i consulta a Catalunya". "Ens van dir el mateix que a Sánchez, però jo vaig dir que no accepto aquest tipus de propostes, i Sánchez sembla que les acceptarà".