La nau BepiColombo capta noves imatges de la superfície de Mercuri

Les agències espacials ESA i JAXA duen a terme una missió per estudiar el planeta més proper al Sol

Imatges de Mercuri preses aquest 19 de juny del 2023 per la nau BepiColombo

Imatges de Mercuri preses aquest 19 de juny del 2023 per la nau BepiColombo / ESA

EP

La nau BepiColombo ha dut a terme el tercer de sis vols d'assistència gravitatòria a Mercuri i ha fet fotos d'un nou cràter i de diferents curiositats tectòniques i volcàniques del planeta més proper al Sol.

Aquesta missió de l'ESA i l'agència espacial japonesa (JAXA) té previst entrar a l'òrbita de Mercuri el 2025. La darrera maniobra, que és la que ha dut la BepiColombo més a prop de l'òrbita del planeta, va tenir lloc a les 19.34 UTC del 19 de juny, quan la nau es va situar a uns 236 km sobre la superfície, al costat nocturn de Mercuri.

La càmera de monitoratge 3 de la BepiColombo va prendre desenes d'imatges del planeta rocós durant l'operació tot i que les que tenen millor il·luminació van ser fetes a uns 3.500 km de la superfície.

En dues de les fotos fetes des de ben a prop, s'hi veuen una gran quantitat d'elements geològics, inclosos un cràter que ha estat batejat com a Manley, en honor a l'artista jamaicana Edna Manley (1900-1987).

Ara, la BepiColombo explorarà més a fons des de l'òrbita la naturalesa del material fosc associat amb el cràter Manley i altres punts de la superfície. Intentarà mesurar quant carboni conté i quins minerals hi estan associats, per aprendre més sobre la història geològica de Mercuri.

Les fotos també mostren un sistema escarpat anomenat Beagle Rupes, que probablement es va formar pel refredament i la contracció del planeta, cosa que va provocar que la seva superfície s'arrugués com una poma seca. Els Beagle Rupes es van observar per primera vegada el 2008 gràcies a la missió Messenger de la NASA. Tenen uns 600 km de longitud total i travessen un cràter allargat anomenat Sveinsdóttir.

TEMES