Alerta a Nova York per una tempesta hivernal amb fortes pluges i potencials inundacions

Diversos estats del centre i el nord-est dels Estats Units viuen pendents dels forts vents, pluges i nevades

Un home travessa l'avinguda Hudson de Manhattan, a Nova York

Un home travessa l'avinguda Hudson de Manhattan, a Nova York / EFE/ÁNGEL COLMENARES

EFE

L'estat de Nova York està en alerta per una tempesta hivernal que s'espera arribi a la zona a partir d'aquest dimarts a la nit i que porti neu, vent i fortes pluges, fet que podria dificultar els desplaçaments i provocar inundacions.

Les autoritats de Nova York han advertit que la pluja i el desglaç poden provocar inundacions en zones urbanes i ratxes de vent de més de 100 quilòmetres per hora, especialment al nord, centre i oest de l'estat, a les zones properes al llac Ontario, els llacs Finger i la regió de North Country.

També hi ha una alerta per forts vents als districtes de Brooklyn i Queens (ciutat de Nova York), la regió de Long Island (a l'est) i la costa de Nova Jersey (al sud), amb ràfegues previstes de més de 60 quilòmetres per hora.

Una gran tempesta hivernal a bona part del país

El temporal de Nova York s'emmarca en una gran tempesta hivernal que afecta més estats. El Servei Meteorològic Estatal ha alertat de fortes nevades als Apalatxes nord-orientals i centrals i que segons avanci aquesta tempesta, s'anirà enfortint ràpidament i podria provocar danys generalitzats i a gran part del centre del país.

Segons informa ABC7, l'amenaça més gran s'espera al sud-est dels Estats Units, sobretot en estats com Geòrgia, Florida i les dues Carolines, amb risc d'inundacions sobtades a prop de petits rierols i rius.

Encara sota els efectes de la tempesta del cap de setmana passat

Aquest cap de setmana, una altra tempesta hivernal va deixar més de 30 centímetres de neu en algunes zones del nord de Nova York. Les acumulacions més grans es van registrar a la regió de Mid-Hudson, on algunes localitats van arribar a acumular fins a 35 centímetres de neu.

La governadora de Nova York, Kathy Hochul, ha fet una crida als novaiorquesos a preparar-se per a la nova tempesta hivernal i ha assegurat que les agències estatals estan seguint de prop el fenomen meteorològic.

Vols cancel·lats

Aquest dimarts, a tot els Estats Units, s'han cancel·lat més de 500 vols, la majoria a Chicago, Houston i Seattle, segons FlightAware, una empresa de seguiment d'aerolínies. També s'han cancel·lat desenes de vols a Newark. Més de 337.000 clients s'han quedat sense electricitat a 11 estats, segons PowerOutage.us. Les zones més afectades es troben al llarg de la costa del Golf dels Estats Units, des de Texas fins a Florida.

A la ciutat de Nova York i Long Island, les alertes d'inundacions estan publicades fins dimecres al matí, segons el Servei Meteorològic Nacional. També hi podria haver inundacions des de la costa del Golf fins a la costa est.