Almenys quatre morts i més de 50 ferits al terratrèmol més destructiu de Taiwan en 25 anys

Les autoritats no descarten noves rèpliques durant els pròxims dies

Així va ser el moment exacte del terratrèmol a Taiwan

Atlas

EFE

Almenys quatre persones han mort i més de 50 han resultat ferides aquest dimecres a Taiwan, després que un terratrèmol de 7,2 graus hagi sacsejat la costa est de l'illa a primera hora del matí, segons les últimes xifres oficials.

El sisme, el pitjor registrat a Taiwan des del terratrèmol de 7,6 graus del 21 de setembre de 1999 -que va provocar la mort de 2.416 persones-, ha tingut lloc a les 7.58h del dimecres (23.58 GMT del dimarts) al mar, concretament a 25 quilòmetres al sud-est del comtat oriental de Hualien.

Els quatre morts s'han registrat en aquest comtat: tres d'ells eren excursionistes que caminaven pel Parc Nacional Taroko, mentre que el quart era un camioner que ha estat colpejat per un despreniment de roques al seu pas per l'autopista Suhua.

Almenys 4 morts per un fort terratrèmol a Taiwan

Atlas

El terratrèmol ha causat 44 ferits a Hualien i altres set a Nova Taipei (nord), dos a Yilan (nord) i un en ciutats com Keelung (centre), Taipei, Taoyuan (nord) i Taichung (nord), segons el Centre de Resposta a Emergències, citat per l'agència estatal de notícies CNA.

El terratrèmol i les seves successives rèpliques han provocat abundants danys materials, especialment a la zona de Hualien, on nombrosos edificis i infraestructures s'han vist afectats i almenys dos blocs de cases estan parcialment col·lapsats, i també ha provocat el tancament de diverses carreteres, la qual cosa ha deixat nombroses persones i vehicles atrapats.

Al menos cuatro muertos y más de 50 heridos en el mayor terremoto de Taiwán en 25 años

Usuaris del metro s'amaguen durant el terratrèmol / acn

Possibles rèpliques

La presidenta taiwanesa, Tsai Ing-wen, he demanat a la població que mantingui la calma i extremi les precaucions, ja que és probable que es produeixin noves rèpliques d'entre 6,5 i 7 graus del terratrèmol en els pròxims dies.

L'Agència Meteorològica del Japó (JMA), que va emetre i va aixecar posteriorment una alerta sobre l'arribada d'un possible tsunami a l'arxipèlag de Okinawa (sud-oest), també ha advertit del risc que es produeixin terratrèmols addicionals en els pròxims dies.