16 de novembre de 2018
16.11.2018
Regió7

Sant Fruitós aplicarà un tractament per combatre la processionària

Intervindrà en les zones del nucli urbà on hi ha pins per mitigar els efectes de l'eruga de cara a la primavera

16.11.2018 | 12:33
Pins de la zona del Bosquet

Sant Fruitós de Bages durà a terme l'aplicació d'un tractament per combatre la processionària en pins del municipi. Les tasques començaran la nit dels dies 22 i 23 de novembre a partir de les 10.

L'objectiu del tractament fitosanitari és reduir la població de processionària, una eruga que habitualment apareix als pins entre els mesos de febrer i març, que també pot ser molt molesta tant per les persones com pels animals. Amb aquest tractament se'n vol reduir el màxim possible els efectes de cara a la primavera vinent en aquesta població del Bages.

Els punts on se centraran aquestes intervencions seran als parcs infantils de La Rosaleda, del Polígon Riu d'Or-Casanova, del carrer València i de Sant Iscle de Pineda de Bages, i del carrer Serrat, a Les Brucardes; i especialment també en diferents espais verds i zones amb presència de pins com són el parc del Bosquet i l'Avinguda Sant Joan, el parc de la Torre del Sanmartí en els dos accessos, el bosc de l'ermita de Sant Isidre i les franges i zones verdes de Pineda de Bages i les Brucardes.

Aquests treballs constaran de dues activitats principals: la polvorització amb canó d'aire, de manera que permet penetrar dins del fullatge de l'arbre garantint un bon repartiment del producte, especialment en arbres aïllats i que es la que es realitzarà les nits del 22 i el 23 de novembre; i tractament d'endoteràpia, un mètode que consisteix en inocular la substància activa directament al sistema de circulació de fluïts del propi arbre mitjançant un equip de pressió i que no té risc de contaminació alhora que resulta altament efectiu per al control de la plaga en zones sensibles.

Tot i que el producte amb que es realitzarà el tractament està autoritzat per la Generalitat de Catalunya, es recomana a tots als veïns mantenir les finestres tancades durant el tractament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20