Fem Poble de Sallent vol governar per canviar «la grisor i la inèrcia» per «passar a l’acció»

L’exdiputada Anna Gabriel, que tanca la llista, va participar a l’acte central de campanya de la formació

Intervenció del candidat de Fem Poble, Guillem Cabra

Intervenció del candidat de Fem Poble, Guillem Cabra / FEM POBLE

Redacció

Guillem Cabra, candidat a l’alcaldia de Fem Poble Sallent, assegura que son «l’alternativa valenta» en unes eleccions que decidiran «si governen els de sempre o s’inicia una etapa d’esquerres a Sallent». Així, ho va expressar en l'acte central de la formació, en què va posar en relleu que la candidatura treballarà perquè Sallent sigui referent «en un model de bon viure». I per fer-ho, apostaran per la lluita contra l’emergència climàtica, produint energia sostenible i apostant per la producció local; polítiques d’ocupació que tanquin els cicles productius; i un espai públic dinàmic i amable, amb menys cotxes, parcs infantils més diversos, més apostes culturals i al carrer, i un centre comercial més viu.

La formació municipalista considera que en aquests quatre anys de govern d’esquerres «el canvi no ha arribat i han estat una decepció». En aquest sentit, Cabra ha afirmat que si governen, una de les prioritats serà «abandonar la grisor i la inèrcia i passar a l’acció, perquè Sallent sigui un referent de poble feminista, antiracista, on la gent hi visqui amb drets i dignitat, amb un centre comercial actiu, amb llocs de treball arrelats i amb una bona connexió amb transport públic».

Parlament d'Anna Gabriel, que tanca la llista de Fem Poble

Parlament d'Anna Gabriel, que tanca la llista de Fem Poble / FEM POBLE

La gran prioritat de la candidatura serà la construcció de la residència i fer-la de gestió pública. Cabra va afirmar que «si fos per Fem Poble avui ja hi hauria màquines treballant i murs alçats de la nova residència, no podem esperar més». Una aposta que també va fer Anna Gabriel, número 23 de la candidatura, que va assegurat que si governen «amb quatre regidors com a mínim, la residència serà una realitat» i hi afegia que d’aquí quatre anys «ningú podrà dir que us hem fallat o us hem mentit». La construcció d’aquest equipament es va adjudicar la setmana passada.

El pla de Fem Poble, afirmen, va més enllà «i es basa a fer un urbanisme més amable, l’impuls de l’economia arrelada al territori, el treball de terres en desús, la lluita contra l’emergència climàtica i l’aposta pels barris oblidats». Clara Ferrés, número dos de la candidatura, va desgranar altres propostes, com la cooperativa agrícola a l’Escorxador, «que treballarà la sobirania alimentària des dels hortolans fins a la venda final del producte». També el nou parc de l’Estació amb una instal·lació per produir electricitat «que permetrà rebaixar la factura de la llum», la peatonalització de l’eix comercial, la pacificació del camí de Cabrianes i la renovació dels parcs infantils.

L'acte de Fem Poble va tenir lloc a la plaça dels Arbres

L'acte de Fem Poble va tenir lloc a la plaça dels Arbres / FEM POBLE

La número tres de la candidatura, Olga Riera, va detallar una proposta per «cuidar els barris oblidats», com la Rampinya i Verge de Fussimanya, «que necessiten més neteja, més inversió urbanística, més activitats culturals i més participació veïnal». A banda, Riera també va destacar que faran programes per implicar el veïnat en tasques voluntàries de compromís amb el poble.