La piscina de Navàs no pot encabir el gran nombre de socis i abonats els dies de més calor

L’aforament del recinte és de 276 persones i Govern i oposició se les tenen per la gestió de l'entrada

La piscina de Navàs, ahir

La piscina de Navàs, ahir / Mireia Arso

Lluc Grandia

La piscina de Navàs ha quedat petita per encabir la gran quanitat de veïns que hi han volgut accedir els dies de més calor. L’Ajuntament de Navàs ha hagut de donar explicacions degut a les cues que s’han format a la piscina descoberta municipal, situada al complex esportiu de l’Eix. Aquest espai té capacitat per a 276 persones, que, amb l’augment de les temperatures, s’han superat amb escreix. El problema resideix en que els més de 1.300 socis de l’Eix poden entrar gratuïtament a la piscina, més aquelles persones que han adquirit el seu abonament. Això ha fet que s’hagin format cues que, segons ha assegurat a Regió7 l’alcalde, Jaume «Tai» Casals, s’han resolt amb un màxim de 20 o 30 minuts i «ningú s’ha quedat fora». L’alcalde assegura que, arrel de la calor, molta gent aprofita i es passa tot el dia a la piscina, el que complica que tothom hi pugui entrar. 

Des de l’oposició, Junts ha criticat durament la gestió per part del govern cupaire. En un comunicat, ha assegurat que no entenen els criteris amb els quals s’ha limitat l’aforament i denunciant l’estat de la gespa, les gandules i algunes zones d’exteriors, entre d’altres, i dient que les cues havien sigut de fins a dues hores. En declaracions a aquest mitjà, el portaveu juntaire Andreu Torres ha anat més enllà, i ha assegurat que altres anys no es regulava l’aforament i que és culpa que s’hagin venut masses abonaments: «És com si el Barça tingués 30.000 llocs a Montjuïc i vengués 50.000 abonaments», ha expressat. No entén «com d’un any per l’altre, la piscina s’ha fet petita», i recorda al govern que, tot i no portar la regidoria competent els últims quatre anys (que era en mans d’ERC), estaven al govern, i qualifica de «preocupant» el fet que la CUP no tingués coneixement sobre la gestió de les àrees en mans republicanes. Malgrat això, Torres ha anunciat que estenen la mà al govern per ajudar a trobar una solució i que tindran una reunió amb l’executiu la setmana que ve per parlar del tema.  

Casals, en canvi, ha assegurat que, com esmenten al comunicat que han publicat a les xarxes, el problema de la gespa ha sigut degut a que, per la sequera, la normativa vigent no permet el rec en aquests espais, a diferència d’hotels o altres espais privats, el que ha fet que no tingui un espai òptim ja que no se li ha pogut fer el manteniment adequat. També ha explicat que, malgrat que hi hagi hagut queixes de l’augment dels preus, aquests són els mateixos que els anys anteriors, i que enguany s’ha hagut de controlar més estrictament l’aforament degut al risc de sanció al que s’exposaven si no ho feien. Respecte a les noves regidories, l’alcalde navassenc ha afirmat que es referien a que molts dels regidors del govern són nous, i que el tema de l’aforament i dels preus és una cosa que ja van deixar acabada durant el mandat passat, quan era competència d’Esquerra, i que no ho han pogut modificar. Des de l’Ajuntament, s’han habilitat espais frescos on passar la calor, com la biblioteca, però no han tingut l’èxit esperat. També han habilitat un carril de la piscina interior per augmentar en quinze persones l’aforament, i estan treballant per intentar solventar el problema, tot i que reconeix que «és un tema complex» ja que l’espai és el que és i, per tant, no es pot augmentar gaire més la capacitat, almenys aquest estiu.

De fet, el cupaire ha reconegut que el consistori està treballant en un projecte d’ampliació de la piscina descoberta, en fase de disseny, amb la intenció d’augmentar-ne la capacitat, però que, en el cas dels projectes grossos, «la resposta no pot ser immediata» i que la intenció és poder fer-ho per l’any que ve. Reconeix que aquesta polèmica «és desagradable de gestionar» i defensa el regidor Ivan Crespo, que és el responsable de l’Eix, i qui assegura que «ha donat la cara».

Subscriu-te per seguir llegint