El Corre de bou aplega unes 2.000 persones a Cardona

La plaça es va omplir ahir en la segona jornada d’un dels actes més populars de la festa major, que va acabar sense incidències

Helena Carbonell

Helena Carbonell

La plaça de bous instal·lada davant l’ajuntament de Cardona es va omplir ahir de gom a gom en la segona jornada del Corre de bou del municipi, dins el marc de la festa major del poble bagenc.

Hi va haver gent que va haver de quedar-se a fora perquè les entrades es van exhaurir de seguida. A les grades hi havia 1.700 persones i a la plaça, participant-hi, 400. Als voltants de l’estadi hi havia gairebé tanta gent com a dins.

L’espectacle es va poder dur a terme sense cap incidència, tret d’alguna rascada que va tocar la roba d’un dels participants, va anar just, però no va passar res més enllà d’això.

Un participant fugint d’una vaqueta, ahir per la tarda a la plaça de Cardona  | OSCAR BAYONA

Un participant fugint d’una vaqueta, ahir per la tarda a la plaça de Cardona | OSCAR BAYONA / Helena Carbonell Aurín. Manresa

La primera vaqueta va aparèixer a la plaça al ritme de la banda municipal del poble. L’animal, completament desorientat, obeïa els estímuls visuals dels participants en la festa, que el van deixar anar quan feia 20 minuts que havia entrat.

La segona vaqueta va entrar a la plaça amb molta més energia que la primera. Només entrar va fer dues voltes completes a la plaça, fent pujar a tothom qui hi estava a les tanques amb les cordes habilitades per això.

L’eufòria dels cardonins i el seu lligam amb la festa es va percebre ahir durant tot el temps que va durar l’espectacle. Els «olé» cada vegada que algú s’arriscava amb l’animali durant el toreig demostravenuna vegada i una altra que Cardona es va abocar completament amb la festa. De fet, segons fonts municipals, la majoria de persones que van baixar ahir a la plaça eren del poble.

Un dels moments més emocionants de l’espectacle d’ahir  | OSCAR BAYONA

Un dels moments més emocionants de l’espectacle d’ahir | OSCAR BAYONA / Helena Carbonell Aurín. Manresa

La cargolera va ser un dels moments més esperats de tota la tarda. Van ser uns deu minuts plens de tensió, la cargolera va quedar força malmesa, però, afortunadament, la persona que hi havia a dins, no li va passar res més enllà de la descàrrega d’adrenalina i l’habitual mareig.

Un homenatge als veterans

Abans que comencés l’espectacle, l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va baixar a la plaça per homenatjar dos participants. Va entregar una figureta d’una cargolera a dos veterans del Corre de bous del municipi: Ramon Saez i Josep Boix. El consistori va reconèixer la seva trajectòria dins el món festiu del Corre de bou.

Avui la jornada de bous comença ben d’hora al matí a Cardona. A les 8 es farà «l’encierro» pels carrers del municipi. A les 5 de la tarda es farà el darrer acte taurí de la festa major, a la plaça de toros que hi ha instal·lada a la plaça de l’Ajuntament.