Interns de Lledoners participen del projecte del horts de Sant Benet

Els presos conreen el seu hort al centre penitenciari i els va servir per ampliar coneixements

Un moment de la visita dels interns als horts de Sant Benet

Un moment de la visita dels interns als horts de Sant Benet / MÓN SANT BENET

Redacció

Interns de la presó de Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada han tingut l'oportunitat de visitar el projecte d'inserció sociolaboral d’agricultura ecològica dels horts de Sant Benet, que promou la Fundació Catalunya La Pedrera a Món Sant Benet. Els interns van poder immergir-se en el món de l'agricultura ecològica gràcies a un itinerari guiat pels camps de cultiu ecològic. El coordinador del projecte, Ferran Argilés, va compartir els fonaments de l'agricultura ecològica, incloent temes com la biodiversitat, la fertilització del sòl, les rotacions de cultius, el control de la flora silvestre, la sanitat vegetal i els mètodes de treball. Amb un total d’11 parcel·les de cultiu, els participants van tenir l'oportunitat de veure en acció aquests principis en la pràctica.

L'experiència va ser enriquidora i educativa, i també va abordar qüestions crítiques relacionades amb l'adaptació dels cultius i els nous mètodes de treball en resposta als canvis climàtics dels darrers anys. Aquesta visita va donar als interns l'oportunitat de plantejar preguntes, compartir els seus interessos i aclarir els seus dubtes, ja que ells mateixos estan involucrats en la gestió d'un hort al Centre Penitenciari de Lledoners.

A través d’aquests horts, la Fundació Catalunya La Pedrera promou una iniciativa d'inserció sociolaboral en el camp de l’agricultura ecològica que obre a altres entitats i col·lectius mitjançant visites guiades. Aquestes visites no només proporcionen als interns l’oportunitat per aprendre i explorar el món de l’agricultura, sinó que també contribueix a la seva formació personal i professional.