Santpedor acull una Fira de Sant Miquel molt multitudinària

Els carrers i places del centre del municipi bagenc fan ple aquest migdia en una jornada que a part de parades, incou activitats culturals

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Santpedor viu avui una jornada de la fira de Sant Miquel molt multitudinària. A part de les habituals parades, la programació d'enguany inclou una àmplia varietat d'activitats culturals, entre les quals destaquen les actuacions castelleres de la colla de Santpedor, els Tirallongues de Manresa i els Nois de la Torre de Torrdembarra.

Els dos punts neuràlgics de la fira es troben a la plaça de l'església i la de l'ajuntament. Una de les parades situada a davant l'ajuntament és la d'en Josep Flavià, que ven mel, ja fa molts anys que participa en aquesta fira i considera que d'un anys ençà "s'ha consolidat".

A davant l'església de la vila s'han fet les actuacions castelleres. El primer castell ha estat un pilar de quatre que les tres colles participants han fet de forma simultània i que la de Santpedor no ha pogut descarregar amb èxit.

Allà, s'hi troba una parada ben curiosa on venen suc de mandarina, un producte ecològic que prové de les Terres de l'Ebre. El propietari de l'empresa, Joan Pinyol, considera que la Fira de Sant Miquel és "un lloc on la gent està molt animada".

La jornada també disposa d'un espai de jocs infantils que consta d'un planetari i un lloc dedicat al Kapla al qual han acudit els infants del poble i també de fora. Maria Aguilera és mare d'un nen de 7 anys que s'ha passat una bona estona fent construccions amb Kapla, "crec que està molt bé per la canalla", deia Aguilera.

La placeta del Born ha quedat petita a 2/4 de 12 del matí, moment quan han actuat els Acordionistes de Santpedor. Fins a les 8 del vespre les paradetes estaran instal·lades al centre de Santpedor i també es faran activitats; les més destacades són el bingo musical a 2/4 de 6 i el karaoke popular a les 7 de la tarda.