«Som en un lloc de pas per a la gent de l’interior que va a la platja i a la inversa»

L’entorn privilegiat i la fidelitat dels clients són dos factors clau perquè les residències canines de les comarques centrals rebin clients de tot Catalunya

Residències canines:  Tres Pins de Balsareny

Residències canines: Tres Pins de Balsareny / Oscar Bayona

Lluc Grandia

Les residències canines de casa nostra estan allunyades dels nuclis de població i totes tenen un espai privilegiat. Això crea que els clients, que poden venir d’arreu de Catalunya, siguin fidels i, un cop han anat a una residència, no acostumin a canviar d’establiment.

Als Tres Pins, de Balsareny, acostumen a acollir tota mena de gossos. Els de races perilloses són habituals, ja que és de les poques residències que n’accepten, però el fet que els gossos no interactuïn els uns amb els altres fa que totes les races hi puguin conviure tranquil·lament.

La residència canina Jonatan Zafra té clients de tota mena, però generalment són gossos de races de mides mitjanes, que són amb les que més ha tractat, i també amb gossos molt actius, que els hi agrada molt moure’s i que els seus propietaris «tenen por que, en altres llocs, no es mouen prou». Sempre s’intenta reduir l’ansietat de l’animal. «Són gossos que ja de per si estan preocupats per la separació, ells no ho entenen, i si els deixes tancats encara tindran més ansietat. No m’agrada arribar i sentir als gossos bordar d’ansietat». Tot i que la majoria de clients són de les nostres comarques, especialment entre els quasi 200 socis del club esportiu social que també confien en ell per deixar-li els gossos, també té gent de tot Catalunya que li venen a deixar els gossos, ja que «som en un lloc de pas per a la gent de l’interior que va a la platja i a la inversa». Hi ha vegades que li arriben gossos que no socialitzen amb els altres i que tenen problemes amb els seus amos «i al cap de vint minuts estan jugant com si res amb els altres gossos, els propietaris no es creuen que siguin els seus animals».

A l’Hotel Caní el Vilà, tenen uns amos que, segons expliquen, «a l’hora de deixar els seus gossos s’ho miren molt, pel fet que no els volen deixar a qualsevol lloc. Molts cops venen aquí, i veuen com s’ho passen bé, com estan ben cuidats, i es queden més tranquils». La majoria que de clients, «un 80%», són de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, que l’escullen per la ubicació de l’espai, al bell mig de la natura, tot i que també tenen clients de les comarques centrals, de Girona i fins i tot d’Andorra. Expliquen que tenen un servei de recollida i retorn dels animals a casa seva amb vehicles adaptats que, sobretot en clients de l’AMB, és força utilitzat. 

Al Dog Educat, al Poal de Manresa, expliquen que tenen gossos de totes les races i que els clients, tot i que tenen de tot, són habituals les persones que treballen, principalment en els casos de guarderia, i en residència es troben una mica de tot. Tenen un client fidel, ja que els gossos acostumen a passar molt temps amb els professionals i aleshores ja estan adaptats.