La protectora de Sallent tanca i busca famílies d’acollida per als gats i gossos

 L’entitat Seproan anuncia que deixa la gestió de l’equipament i l’Ajuntament estudia alternatives

Un grup de gossos a la protectora d’animals de Sallent

Un grup de gossos a la protectora d’animals de Sallent / Seproan

Queralt Casals

Queralt Casals

Seproan ha anunciat que deixa de gestionar la protectora d’animals de Sallent després de 20 anys. Abans del seu tancament, els voluntaris fan una crida per trobar famílies que vulguin acollir la trentena de gats i gossos que hi ha al refugi de l’Ajuntament de Sallent. Per la seva banda, el consistori diu que estudiarà diferents opcions per poder continuar prestant el servei i lamenta que la normativa és cada cop més exigent.

Seproan, una associació sense ànim de lucre formada per voluntaris que ajuden gossos i gats perduts, abandonats i maltractats i que vetlla per la seva recuperació i posterior adopció, ha decidit deixar la gestió del refugi de Sallent, que portava des de fa 20 anys. Segons el president de Seproan, Marc Junyent, «el desgast» que implica aquesta tasca voluntària és una de les principals causes que ha portat a l’entitat a prendre aquesta decisió, però apunta també «la manca de suport i sensibilitat» per part de les administracions, les exigències de la gent i les traves burocràtiques amb les quals es troben.

L’entitat ha demanat un marge de 4 o 5 mesos per deixar el refugi buit i fa una crida per trobar famílies que vulguin acollir els 15 gats i 15 gossos que hi ha a les instal·lacions. Junyent ha explicat que, des de l’entitat, que també té cura de les colònies de gats del carrer, tenen «l’esperança que ho agafi algú animalista que tiri endavant el centre pel bé dels animals». Per facilitar l’adopció dels gats i gossos que tenen, Seproan preveu fer dissabte vinent una jornada de portes obertes adreçada a les persones que tinguin la intenció d’acollir algun dels animals.

Per la seva banda, l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha volgut fer un «agraïment» a Seproan perquè, assegura, «ha fet una gran tasca». Ribalta ha subratllat que «cada cop la normativa en temes de benestar animal és més exigent i obliga els ajuntaments a oferir uns serveis molt més elevats que els que oferia Seproan», a qui a través d’un conveni cedia les instal·lacions. L’alcalde lamenta que «cada cop hi ha més regulació, però els ajuntaments no tenim més diners per prestar el servei de protectora municipal amb personal en plantilla». 

Ara, el consistori es planteja diferents alternatives de futur: que l’entitat o una altra continuï gestionant el refugi amb voluntaris, buscar una fórmula conjunta amb altres municipis de la comarca o allargar la mà a altres protectores perquè se’n puguin fer càrrec.