Cabrianes viurà un cap de setmana festiu vinculat a la gastronomia i l'artesania

Al Mercat de l'Oli i de Nadal d'aquest diumenge hi haurà cinc productors d'arreu de Catalunya, i una oferta gastronòmica local i del territori

Mercat de l'Oli i de Nadal de Cabrianes

Mercat de l'Oli i de Nadal de Cabrianes / ARXIU | JOSEP GUITART

Redacció

Cabrianes celebrarà aquest diumenge, 26 de novembre, les seves festes de tardor, que combinaran diverses activitats relacionades amb l'art, la cultura i la gastronomia. La de més ressò comarcal és el Mercat de l’Oli i de Nadal, a partir de les 10 i fins les 2 del migdia.

Enguany, el certamen gastronòmic, que se situarà a la plaça de la Vinya, mostrarà l’oli nou premium de cinc productors catalans com són l'Oli Migjorn del Bages, Oli Cooperativa de la Granadella de les Garrigues, Oli Terra la Vita de la Noguera, Oli Sodelplana del Pallars Jussà i Oli Olivetes del Baix Ebre. El festival gastronòmic es completarà amb els pans i les coques del forn de Cabrianes, els ous ecològics de l’Oriol, les propostes enoturístiques de Mas els Plans, els licors Xarrup d’Avinyó, la verdura ecològica del Bages, o amb els vins de la D.O. Costers de Segre, entre altres

El visitant podrà olorar, tastar i comprar els olis nous d’una collita que ha estat complicada i curta de producció a causa de la sequera però que, segons els sommeliers de l’oli, pot ser una de les millors en gust, qualitat i propietats orgonolètiques de la dècada, tenint en compte que a les oliveres els agrada la sequera.

Pel que fa al tradicional Mercat de Nadal s'ubicarà a la plaça del Centru amb les produccions artesanes i casolanes dels veïns i veïnes de la població.

En aquesta edició, i com a novetat, hi haurà un esmorzar popular organitzat per l'AAVV Cabrianes i el CAU de Cabrianes. 

L’organització d’aquest cap de setmana d’activitats és a càrrec de l’OTP i l’Associació de veïns de Cabrianes amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme, Patrimoni i Participació Ciutadana de l’Ajuntament i les empreses Firalia i Terra la Vita, olis i vins, de Cabrianes.