ERC reelegeix Marta Viladés com a presidenta del partit al Bages

La surienca ha obtingut el suport del 93 % dels vots de la militància

Marta Viladés, en l'acte de reelecció

Marta Viladés, en l'acte de reelecció / ERC BAGES

Redacció

La suerienca Marta Viladés Ribera repetirà com a presidenta d'ERC al Bages durant els pròxims quatre anys. Així ho ha ratificat la Federació Comarcal del partit, en el Congrés Comarcal reunit aquest divendres per renovar l'executiva. La militància ha decidit, amb un 93% dels vots, donar suport a l'equip encapçalat per Viladés, que estarà acompanyada pel navassenc Salvador Busquets com a secretari general. L'assemblea ha tingut lloc a la Fàbrica Vella de Sallent i ha comptat amb una seixantena d'assistents.

La nova executiva estarà formada per 15 membres. A banda de Viladés i Busquets, Àdria Mazcuñán (Sant Fruitós de Bages) ocuparà la responsabilitat de secretària d'Organització; Aida Molner (Cardona), a la secretaria de Finances; Adriana Delgado (Sant Vicenç de Castellet), a Imatge i Comunicació; Ferran Estruch (Cardona), a Política Municipal i Institucional; Mariona Descarrega (Manresa), a Feminismes; Sergi Márquez (Rajadell), a Transició Ecològica; Marc Güell (Sant Joan de Vilatorrada), a Ciutadania; Maria Lluïsa Terra (Sant Feliu Sasserra), a Transició Ecològica; Sílvia Oliva (El Pont de Vilomara i Rocafort), a Política Sectorial; Cristina Luna (Sallent), a Coordinació d'Electes i Formació; i Agustí Comas (Santpedor), Jordi Palma (Sant Vicenç de Castellet) i Eloi Hernàndez (Fonollosa) com a vocals.

Marta Viladés ha estat l'encarregada de fer balanç dels últims quatre anys i ha agraït la feina de les persones sortints. També ha presentat el nou equip i ha enumerat els objectius que vol marcar-se la comarcal durant el proper mandat. "La nostra intenció és continuar enfortint les seccions locals i ser-hi present des de la comarcal, treballant tenint en compte les diferents realitats socials", ha ressaltat. "També volem dotar de més eines de treball i d'un acompanyament a les regidories a l'oposició per tal de facilitar una feina que no és gens fàcil", ha afegit.

En el transcurs del Congrés també s'han escollit els representants bagencs al Consell Nacional d'ERC. Marc Aloy, Àdria Mazcuñán i Salvador Busquets seran les tres persones que compartiran aquesta responsabilitat.

L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha estat l’encarregat d’obrir la jornada i la consellera de la Presidència al Govern de la Generalitat, Laura Vilagrà, de tancar-la. El Congrés Comarcal ha finalitzat amb un emotiu reconeixement per part de la militància a dos companys de partit, el castellvilarenc Albert Mulero i el callussenc Joan Badia, traspassats durant l'anterior mandat.