Sallent ret comiat a Albert Prat, ànima de l’assemblea local de Creu Roja

Va ser fundador de l’entitat local solidària al municipi, i també de la reconeguda Orquestra Rosaleda

Albert Prat, l'any 2014, quan era president de Creu Roja Sallent

Albert Prat, l'any 2014, quan era president de Creu Roja Sallent / ARXIU/DAVID BRICOLLÉ

David Bricollé

David Bricollé

L'església Santa Maria de Sallent ha acollit aquest dimarts l’acte de comiat d’Albert Prat Clarà, qui va ser durant anys una de les ànimes de l’assemblea local de Creu Roja. A més, també va ser un dels fundadors de l’emblemàtica Orquestra Rosaleda. Prat va morir a l’edat de 94 anys.

Nascut l’any 1929, Albert Prat Clarà, que professionalment va exercir sobretot de director d’autoescola (va crear l'Autoescola Sallentina) i que va conrear la música com a afició i segon ofici, va ser un dels principals precursors de la posada en marxa de Creu Roja Sallent, fundada el 1963. Més endavant, i durant un llarg període de temps, en va ser el president. Per exemple, va estar al capdavant de l’entitat quan aquesta va celebrar el seu mig segle de vida. En un article publicat per Regió7 el 7 de novembre del 2014, Prat destacava la rellevància de l’entitat en el suport al teixit social sallentí, però sobretot el panorama canviant i les necessitats d’una població en situació de vulnerabilitat en augment a la que havia de donar resposta ja en aquell moment després de la crisi econòmica de final de la primera dècada d’aquest segle.

D’altra banda, Albert Prat Clarà va ser un dels membres fundadors de la reconeguda Orquestra Rosaleda, amb profundes arrels sallentines. Precisament, el juny del 2021 va tenir lloc a la Torre del Gas un concert de celebració dels 75 anys de la creació d’aquesta formació musical, que va néixer en el marc de les festes de les Enramades del 1945 (tot i que l’aniversari es va celebrar un any més tard per la pandèmia). En aquell acte, Albert Prat (que n'havia estat violinista) va poder pujar a l’escenari, juntament amb altres dos membres fundadors de l’orquestra (dels 12 en total que la van iniciar), Àngel Vilalta i Carles Vilarnau.

Acte d'homenatge en el 75 aniversari de l'Orquestra Rosaleda

Acte d'homenatge en el 75 aniversari de l'Orquestra Rosaleda / ARXIU

Tots tres, i també familiars de la resta de músics impulsors que ja no hi eren, van rebre el reconeixement i l’homenatge del públic, palesat en una peça escultòrica firmada per l’artista sallentina Mireia Berengueras.