Santpedor desencalla l’ampliació del pavelló, ara amb data final a l’octubre

Ajuntament i empresa pacten resoldre les desavinences que han afectat l'obra sorgides arrel d’un problema en el subsòl que va obligar a modificar una part del projecte

Els pilars alçats per fer la nova pista al costat del pavelló

Els pilars alçats per fer la nova pista al costat del pavelló / ARXIU/JORDI ESCUDE

David Bricollé

David Bricollé

L’Ajuntament de Santpedor ha arribat a un acord amb l’empresa que es va adjudicar el projecte d’ampliació del pavelló Rafa Martínez (que, a la pràctica, suposa la construcció d’una segona pista) per donar continuïtat a unes obres que havien quedat afectades per divergències entre les dues parts, arran d'un imprevist sorgit en el subsol mentre s’executaven i que ha obligat modificar el projecte. L’entesa permet desencallar-lo, però alhora se’n perllonga la finalització. Si bé al setembre, quan es va aprovar la modificació del projecte, es va fixar aquesta primavera com a horitzó per tenir-lo enllestit, ara el termini s’ha posat a la pròxima tardor. En concret, amb el 7 d’octubre com a data límit.

La situació es desencalla després que, en el ple municipal celebrat aquesta setmana, el consistori santpedorenc ha aprovat un conveni transaccional per resoldre de mutu acord les divergències en la interpretació contractual sorgida en el contracte d'obres per a l'ampliació i reforma del poliesportiu. Amb aquest acord, l’Ajuntament i l’empresa executora de les obres han explicitat la voluntat de resoldre les controvèrsies i interpretacions que han provocat que l’obra no s’estigui executant al ritme previst.

En aquest conveni les dues parts expressen que posen l’interès públic per sobre de les divergències interpretatives que hi ha hagut i que probablement haurien provocat un camí de litigis que s’hagués allargat en el temps. Amb l’acord les dues parts renuncien a les pretensions, recursos i disconformitats en curs, així com al plantejament de cap altra via administrativa ni judicial relacionada. D’una banda, el contractista accepta la modificació que s’ha hagut d’introduir al projecte tècnic. Modificació que es va aprovar en el ple del mes de setembre.

El problema va sorgir en el moment de fer les fonamentacions on s’havien de col·locar els pilars que han de subjectar la coberta de la nova estructura. Com ja va explicar aquest diari en el seu dia, en el subsol van aparèixer les restes d’uns altres fonaments dels quals no es tenia constància, i això obligava a desplaçar lleugerament els pilars respecte de l’emplaçament inicial previst per poder assegurar-los bé. Tot plegat, implicava canvis en l’estructura de la coberta i alguns reforços que inicialment no estaven contemplats, amb un increment del material utilitzat i el consegüent augment del cost de l’obra, d’uns 80.000 euros.

Un reajustament prou ampli perquè l’Ajuntament optés a una modificació del projecte i a també del contracte, amb una addenda al plec de clàusules que inclogués aquest increment de costos. Per la seva banda, amb l’acord al qual s’ha donat llum verda aquesta setmana l’Ajuntament assumeix el cost de la certificació d’obra pendent (ja realitzada) per un valor de 59.998 euros (IVA Inclòs). El dictamen del conveni es va aprovar amb 7 vots a favor de l’equip de govern (ERC i Sumem x Santpedor), 4 vots en contra per part del SEAM i 2 abstencions per part de la CUP-Amunt.

Amb l’ampliació, el pavelló de Santpedor incorporarà una nova pista d’usos polivalents «que es podrà utilitzar per al que calgui en cada moment», diu Illa, i d’aquesta manera descongestionar la pista principal, que actualment se satura perquè és difícil absorbir tota l’activitat esportiva que hi ha al poble. Costa quadrar els horaris, fins al punt que alguns entrenaments s’han hagut d’escurçar uns minuts per mirar que tothom disposi del mateix temps.

La segona pista ajudarà a esponjar els horaris. Té la mateixa superfície que l’actual (que continuarà acollint les competicions), però no té graderies. Igualment, l’ampliació preveu dotar el pavelló d’un tatami per a la pràctica del judo.

Amb tot plegat, també hi haurà variacions, encara per concretar, pel que fa als accessos a l’equipament ampliat.

Subscriu-te per seguir llegint