A Granada ja hi ha bufandes i samarretes vermelles. Un bon gruix dels 400 aficionats del Baxi Manresa -segons estimació del club- que acompanyaran l'equip en la seva aventura a la Copa del Rei 2022 han arribat aquest dijous a la ciutat, igual que ho han fet els jugadors i l'equip tècnic, a excepció de Juampi Vaulet, que ha donat positiu per coronavirus i no ha viatjat.

La majoria de seguidors manresans han fet el trajecte en cotxe el dia abans del matx del Baxi contra el Barça. Un d'ells és Sergi Canal, de Sant Fruitós, que acompanyat de dos aficionats més del Manresa i un del Barça, han sortit ben d'hora per ser 9 hores després a Granada. Hi van amb il·lusió, esperant eliminar el Barça als quarts, i amb ganes de repetir el títol conquerit a Múrcia el 1996. "Ja fa més de 25 anys que vam guanyar l'última i, com que torna a ser la Llum, està preparat tot perquè la guanyem", diu.

També en cotxe s'han desplaçat fins a la ciutat de l'Alhambra Sergi Marín, Xènia Soler i el seu fill Joan, juntament amb Eduard Ferré i el seu fill Aleix. Aquesta nit ja han trepitjat el Palacio de Deportes de Granada, per presenciar els dos primers partits del torneig, el Joventut-Lenovo Tenerife i el Reial Madrid - Río Breogán. Des d'allà, expliquen que s'hi respira "un molt bon ambient" i esperen que aquest dijous hi hagi triomf manresà: "Si guanyem al Barça , guanyem la copa!! ".

L'himne del Bàsquet Manresa, a l'avió

La plantilla del Baxi ha viatjat en avió. El vol ha sortit de l'aeroport del Prat sense Vaulet. El club ha informat d'un positiu i no ha estat fins que l'expedició ha arribat a Granada que s'ha confirmat que era l'argentí. Primer ho ha revelat Dani Pérez i després el tècnic Pedro Martínez. "Juampi Vaulet és amb qui no comptem perquè ha donat positiu" ha lamentat l'entrenador.

Abans de l'enlairament i durant el vol, els passatgers miraven els jugadors, encuriosits, comprovant que compartiren vol amb l'equip de bàsquet bagenc.

I a l'aeroport de Granada s'ha viscut un moment simpàtic. Un cop aterrat l'aparell, el copilot de la companyia aèria, Vueling, ha tingut un gest amb el Baxi i ha posat l'himne per megafonia per desitjar-los sort en el seu recorregut a la Copa del Rei 2022.

El president, a la recepció a l'Ajuntament

Entre els primers compromisos del Bàsquet Manresa a Granada hi ha hagut una trobada a l'Ajuntament de la ciutat on han pres part diferents representants dels clubs que disputaran aquesta competició. Per part dels manresans hi ha assistit el president Josep Sàez. Tots s'han fet la foto de família al costat del trofeu. Mentre, els jugadors i l'equip tècnic han passat per l'hotel.

La trobada de responsables dels diferents clubs, entre els quals hi ha Josep Saez, a l'Ajuntament de Granada Isabel Rojo

El Catalana Occident no aixeca el cap a la MiniCopa

Qui ja competeix a Granada des de dimecres és el Catalana Occident Manresa, que aquest dijous s'ha vist superat pel Reial Madrid (43-74) en el segon partit de la MiniCopa 2022. És la segona derrota en dos partits després de la de dimecres contra el Joventut. Divendres, nova cita a les 10 del matí contra el Canarias.

24

El Catalana Occident Manresa - Reial Madrid, en imatges Redacció

Seguidors del Baxi acompanyen l'equip a la Copa

Els jugadors del Baxi no han estat els únics que s'han desplaçat fins a Granada per a disputar la Copa del Rei 2022. Múltiples aficionats del club acompanyen i donen suport a l'equip manresà en la competició.

12

Les millors imatges de l'afició del Baxi a Granada Josep Gonzàlez