Bàsquet/Lliga Endesa

El Baxi paga un mal tercer quart en defensa i cau a Las Palmas (97-92)

Els manresans encaixen 38 punts sortint del descans i la reacció final no és suficient en l'estrena a la lliga

Jordi Agut

Jordi Agut

El Baxi Manresa ha perdut per 97-92 en el seu debut a la Lliga, contra el Dreamland Gran Canària, en un partit marcat pels 38 punts rebuts en el tercer quart. Fins aleshores, els bagencs havien anat gairebé sempre a davant, però el conjunt insular ha assolit en aquest tram fins a catorze punts de diferència que la reacció final visitant ja no ha pogut eixugar.

No semblava una bona idea cometre la primera falta del partit en un bloqueig si ets l'únic cinc de la convocatòria, com ha fet Geben en l'acció inicial del partit, però el cert és que el lituà ha fet un bon inici. Llegint bé les continuacions amb Dani Pérez, que també ha anotat, ha estat important per donar els primers avantatges al Baxi. Set punts en els primers cinc minuts, amb un triple i quatre tirs lliures per deixar un 8-11 abans ser rellevat.

A l'altra banda, Landesberg era el més complicat de defensar pels manresans, amb penetracions i tirs a mitjana distància. L'entrada de Badio, en el lloc d'un Travanté Williams que ha comès dues faltes ràpides, li ha donat cinc punts seguits i un 12-16 com a màxima diferència, però els vuit punts de l'exescorta de l'Estudiantes mantenia els insulars en el partit, fins que Lammers ha empatat a 16.

L'entrada de Vaulet ha donat un nou aire als bagencs, que amb un triple de Vaulet i una falta provocada han arribat a posar cinc punts de renda (18-23), però un parell de males decisions de Robinson qui, tot i això, ha anotat l'últim punt del quart de tir lliure, han permès el Gran Canària arribar al final del període amb només dos punts de dèficit (22-24).

Travanté Williams ha tornat a la pista i s'ha notat amb cinc punts seguits i una falta provocada. Eren els millors minuts del Baxi, davant d'un rival que encadenava un 0 de 7 en triples i ho ha reblat Taylor amb un encert llunyà (22-33). Però Slaughter ha trencat la mala ratxa en el tir i el Gran Canària ha intensificat més la defensa.

Malgrat que el Baxi ha obtingut després la màxima distància, amb dues bones accions seguides de Steinbergs (27-39), els manresans ja tenien més dificultats per atacar perquè els insulars feien un millor balanç defensiu i els obligaven a tirar forçats. Això, uns bons minuts de Happ i jugades que comptaven de tres aïllades de Landesberg i Brussino han fet que l'equip de Lakovic s'acostés a dos punts (39-41) amb un bàsquet de Lammers, després d'un parcial de 10-2. Un triple obert de Dani García, però, ha donat més aire al descans (39-44).

Parcial sagnant

Malgrat que el Baxi ha continuat duent la iniciativa en els primers minuts del tercer quart, ha rebut dues males notícies en forma de faltes. A la tercera de Robinson n'han seguit dues de Travanté Williams, que arribava a quatre amb setze minuts per jugar. Si a la primera meitat Landesberg era el jugador a marcar, ara ho era Brussino, que ha encadenat vuit punts gairebé seguits que, units a cinc de Slaughter, deixaven un 54-55 a l'equador del període.

A l'altra banda, un gran Geben mantenia el Baxi en el duel, amb algun ajut de Steinbergs, però quan ha marxat el lituà, els locals s'han posat per davant per primer cop amb un triple llunyà de Shurna (59-56). La defensa manresana ara no era gens efectiva. De fet, ha rebut 38 punts en aquests deu minuts, i d'aquesta manera, i si s'hi afegeix un atac encallat, és difícil fer res. El Baxi es refiava d'un Badio intermitant i d'un Geben que ha tornat bé després del descans, però no ha estat suficient. A sobre, Bassas s'ha apuntat a la festa i amb un triple final, després d'un altre d'espectacular, ha deixat onze punts de renda per als locals amb un quart per jugar (77-66). Parcial sagnant de 38-22.

El Baxi encara tenia minuts per refer-se, amb la tornada a la pista de Williams i Robinson. S'ha posat a nou després d'un triple de l'ala-pivot. Però Travanté ha comès la cinquena falta tot seguit i Robinson, la quarta al cap d'una minuts, després d'un tir de tres de Dani Pérez que situava el 84-75. Ara no hi havia manera d'aturar Landesberg, que arribava als 20 punts i el Gran Canària estabilitzava la distància entre els deu i els tretze punts (90-77).

El Baxi no s'entregava i ha encadenat gairebé tres triples seguits, mitjançant Steinbergs, Dani Pérez i Badio (93-86), amb encert de Landesberg enmig. Faltaven encara uns quatre minuts. El mateix senegalès ha perdut un tir obert per situar l'equip a tres punts i, a sobre, una antiesportiva a Taylor a 2.16 semblava liquidar-ho tot. Malgrat que el Gran Canària només ha tret un punt de l'acció, una nova falta en atac del base del Baxi a dos minuts limitava les opcions. Però Dani Pérez robava una bola i, amb dos bases a la pista, Taylor deixava el 97-92 a 56 segons. Albicy ha errat un triple, però una pèrdua de Dani Pérez ho ha tancat tot, malgrat que el Granca ha tornat a errar i Geben encara ha pogut tirar un triple a deu segons.