Bàsquet/Lliga Endesa

Baxi-Tenerife: Dani Pérez, apte per afegir-se a la festa

El base titular dels manresans torna a un equip eufòric que vol fer dissabte un pas gairebé decisiu per ser a la Copa

Marcelinho Huertas i el reaparegut Dani Pérez reviuran un duel ja clàssic

Marcelinho Huertas i el reaparegut Dani Pérez reviuran un duel ja clàssic / Arxiu/Joaquim Alberch

Jordi Agut

Jordi Agut

Semblava que Dani Pérez no tornaria fins després de Nadal, però els aficionats del Baxi tenen un regal anticipat per afegir a l'eufòria general després de derrotar el Barça. Després de cinc partits de baixa per una lesió muscular, el base titular de l'equip torna per rebre un Lenovo Tenerife amb urgències per ser a una Copa que els manresans gairebé assegurarien guanyant aquest dissabte (18 hores, Movistar Deportes 3 i Ràdio Manresa).

El seu tècnic, Pedro Martínez, explicava en la prèvia que veu el jugador "bé. En les lesions musculars, els jugadors estan bé abans de jugar. El problema el tens amb la por. Els serveis mèdics frenen moltíssim però ell fa deu o dotze dies que no té dolor. El risc de recaure és gran, però hem vist en els entrenaments que s'ha entrenat al cent per cent i que no té problemes. La seva lesió no és tan greu sempre que no cometem l'errada de forçar-lo i ens passi com amb Dani García fa dos anys. Però ell ja ha perdut la por i està per jugar".

Amb aquest reforç, "anàvem una mica justos amb una plantilla de deu i els joves i ara serem onze, és bo per tenir més físic". Respecte de la gestió de la victòria al Palau, "no hem fet res d'especial. Els jugadors són professionals, molts d'ells ja han viscut situacions d'aquestes i els que tenen més experiència en aquestes situacions les han d'explicar als altres. Hem d'arribar al partit bé des del punt de vista físic i mental".

Rival potent, malgrat tot

El fet cert és que només tres dies després de la gran victòria, la d'aquest dissabte també és molt important i pot ser gairebé determinant per anar a la Copa. El Lenovo Tenerife no ha començat la temporada tan bé com d'altres anys i ara és a dos partits dels manresans, tot i que amb un partit menys. Guanyar avui suposaria per al Baxi gairebé deixar descartat un rival, tot i que els insulars tenen una bona diferència en el bàsquet average i sortirien guanyant de molts desempats. Encadenen dues derrotes seguides, a casa contra l'Obradoiro i a Vitòria, tot i que per a Pedro Martínez "ni molt menys" estan acusant que els seus millors homes s'estiguin fent grans.

Per a ell, "és l'equip que juga millor en joc posicional, aquest any també. Tenen molta riquesa tàctica i saben per a qui juguen en funció de qui tenen a la pista. Si mires els números dels veterans, Huertas [de qui ha dit que és el seu jugador favorit de la lliga] té uns números excel·lents i és un guanyador". Per a ell, el problema va ser que "van tenir problemes a la pretemporada. Huertas va tenir un virus estomacal, va perdre força i per això van començar malament. Si treus això, ho han fet bé i faran una gran temporada perquè tenen bon equip i estan ben entrenats".

De tota manera, sí que pot ser que el Lenovo, que es presentarà amb l'absència de Fran Guerra per lesió, estigui més pressionat per l'obligació que té de classificar-se per a un torneig del qual és vigent subcampió. Respecte si van més forçats, "ho haurien de respondre ells. Si ens guanyen, ens empaten i tenen bons average i calendari. És un equip tan expert, amb tantes lligues jugades, que segur que estan nerviosos perquè tots ens n'hi posem, però tenen experiència suficient. Espero un Shermadini que ens farà mal i un Huertas imparable, a més d'Abromaitis, Doornekamp, Sastre... una passada".

El partit contra el Lenovo Tenerife té un caire solidari, ja que se sortejaran camisetes per a La Marató, hi haurà pluja de peluixos després del segon quart i també hi farà promoció el Banc de Sang i Teixits.