Bàsquet/Lliga Endesa

Pedro Martínez: "Ara que falta una jornada, podem dir que el partit de Bilbao és una final"

L'entrenador del Baxi considera que la situació encara no està clara i que caldrà una altra victòria per assolir la classificació

Pedro Martínez, durant un dels temps morts del partit

Pedro Martínez, durant un dels temps morts del partit / Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

Pedro Martínez analitzava, després del partit, que "en la primera part hem patit una mica perquè Pau Ribas ha estat bé anotant moltíssim i assumint responsabilitat, però hem passat aquest moment dolent i agafar molt bon ritme de defensar i córrer per trencar el partit. En el darrer quart hauríem hagut de treure més avantatge, però una molt bona victòria contra un equip en bona dinàmica. Cal continuar el nostre camí. Falta una jornada per al tall de la primera volta. El partit de Bilbao ara sí que és una final. Si el guanyem tindrem l'alegria d'anar a la Copa. Hem d'aconseguir-ho com sigui".

"A la Penya desqualificats, la seva visió era que "a la Penyal'ha perjudicat la lesió de Guillem Vives.Amb ell, hauria tingut un baluard molt bé i un jugador que fa millors els seus companys, defensa i controla el ritme. Si a sobre dos jugadors s'han posat nerviosos, a qui han expulsat perquè ja feia estona que protestaven, sobretot Feliz, ho han notat molt".

Respecte a les claus del partit, "n'hi ha de molts tipus. A més , hi ha hagut un ambient molt bo, amb un públic que pressiona moltíssim Tots els equips es fan més forts a casa i tenim el suport de l'afició que ens dona molta energia positiva".

Pel que fa l'objectiu d'ara, "no he parlat de la Copa amb els jugadors. No era un objectiu, però sabem què hi ha. No volíem guanyar per anar a la Copa avui, sinó per fer les coses bé. Ara que arriba la darrera jornada, amb nou no en tenim prou i fa falta una victòria i falta una jornada. La situació no és còmoda però és la que és. Entre la segona volta de la temporada passada i aquesta, en l'any 23, no ha anat tan malament. Hem mantingut un bloc molt important dels que van acabar la temporada passada i això ens dona una bona dinàmica de joc i resultats, però això és molt llarg".

I sobre si els plans havien sortit bé, "mai no surt tot, perquè hi ha coses que depenen del rival. En la primera part no hem defensat Pau Ribas i al final, Andrews i Jordi Rodríguez. Coses que no hem preparat, han sortit bé. Hem tingut un bon nombre de possessions i hem estat bé en el rebot".