El departament d'Educació ha assegurat que el tancament de l'escola de Saldes en cap cas és definitiu i que es tracta "d'un parèntesi de dos anys" per intentar recuperar un nombre d'alumnes més continu. Fonts del departament també han explicat que ja el curs passat van avisar el centre de la falta d'alumnes i, sobretot, "de la inestabilitat" que hi havia. "En els últims anys l'escola de Saldes ha tingut una davallada d'alumnes. De fet, el setembre passat es va iniciar el curs amb només tres alumnes. Però el motiu principal que ens va portar a iniciar el procés per tancar el centre és la inestabilitat d'algunes famílies, que arribaven a Saldes amb més d'un canvi de centre en un mateix any. I això ens fa pensar que es pot donar el mateix cas a Saldes".

El consistori saldenc ja va expressar el seu rebuig a la decisió assegurant que els motius que expressa la Generalitat no són suficients i que, a més, de cara al curs que ve el centre tornava a tenir sis alumnes matriculats, de manera que se superava el mínim de cinc que el departament demana per mantenir oberta una escola. Tot i això, les fonts del departament consultades han afirmat que no existeix un mínim d'alumnes per obrir o tancar un centre.

Per altra banda, Educació ha desmentit que no s'hagi parlat amb les famílies, i ha assegurat que "es va fer una reunió on van participar representants del Serveis Territorials de la Catalunya Central per explicar la situació i avisar-los del canvi de centre que haurien de fer els nens". A més, segons el departament, la proposta del pares d'optar per l'escola de Vallcebre, en comptes de la de Gósol, és un acord en ferm que no canviarà.