Quinze anys després que el vell molí fariner de Minoves fos víctima d'un incendi que va obligar a enderrocar-lo per impedir que l'estructura danyada provoqués algun accident, l'Ajuntament d'Avià n'iniciarà d'una manera imminent els treballs de rehabilitació. Aquestes obres, que tenen un cost de 80.000 euros, han de permetre fer-lo visitable. El conjunt formarà part de les diferents instal·lacions museogràfiques que està impulsant el consistori en diferents indrets del municipi sota el paraigua de la denominació A pagès descobreix, per potenciar-ne els atractius.

Els treballs consisteixen a consolidar les restes del vell molí, rehabilitar-ne el paviment amb diferents materials "per ajudar a entendre el pas de l'aigua". També es netejarà l'entorn, es col·locarà una barana al pont i s'instal·larà senyalització informativa, han dit fonts municipals. És previst que les obres s'acabin l'abril que ve.

El molí de Minoves va ser catalogat bé cultural d'interès local el 2001. Les restes d'aquest molí són a la riba de la riera de Metge abans de desembocar al riu Llobregat, a tocar de la vella escola de Cal Rosal. Fonts del consistori local han explicat que la referència històrica més antiga de l'indret és del 1565, "tot i que probablement el molí es va edificar a mitjan segle XVII". Es va mantenir en funcionament fins al 1935. L'any 1995 es va haver d'enderrocar després que les flames el devoressin i quedés en un estat ruïnós.