Els alcaldes dels tretze municipis que van participar en la consulta popular de diumenge passat, 26 de juliol, per decidir el futur model territorial del Lluçanès tenen la voluntat "unànime" de tirar endavant la creació de la comarca, malgrat el vot negatiu de cinc dels pobles convocats en el referèndum. Els batlles van fer aquesta declaració ahir al vespre després d'una reunió tensa celebrada a la seu del Consorci del Lluçanès, a la localitat de Santa Creu de Jutglar. La trobada va allargar-se més de dues hores.

En declaracions als mitjans de comunicació, el portaveu dels batlles, Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès, va afirmar que tots els representants dels municipis que van sumar-se al recent procés participatiu no descarten "de cap manera" que hi hagi comarca, ja que la victòria dels partidaris de la creació del Lluçanès a les urnes "és clara". "El sí s'ha de posar en valor", va remarcar Peraire, que alhora va afirmar que el fet que cinc municipis hi hagin votat en contra "no treu legitimitat" al projecte.

Pel que fa a l'opció de constituir una comarca formada només pels vuit municipis on va vèncer el sí, el portaveu va declarar que els alcaldes "estan oberts a fer-ho", tot i que "no volen deixar enrere els municipis del no". "Ningú no ha dit adéu al Lluçanès", va remarcar Peraire, que va afegir: "hem de convèncer aquests cinc municipis perquè entenguin que hem de disposar d'una eina per a tot el territori".