El projecte de construcció d'un complex d'oci de luxe al poble abandonat de Peguera (Fígols) ha quedat finalment en paper mullat. El xeic àrab Butti Bin Maktoum Juma-al-Maktoum, vinculat a la família reial de Dubai, s'ha fet enrere i ha decidit vendre's la finca de 1.800 hectàrees que va comprar el 2003 per 3,6 milions d'euros. El motiu, segons han explicat a l'ACN fonts properes als impulsors del projecte, és que el propietari "s'ha cansat d'esperar". Segons han assegurat, la burocràcia per construir el complex ha estat "massa lenta" i això ha fet aturar el projecte. La iniciativa preveia la construcció d'un hotel de luxe i 16 aparthotels que, segons els impulsors, haurien creat uns 150 llocs de treball en una zona deprimida econòmicament com el Berguedà.

El poble abandonat de Peguera torna a estar en venda. Es tracta d'una finca de 1.800 hectàrees situada al municipi de Fígols, a l'alt Berguedà. El xeic àrab propietari de la finca ha decidit vendre's el poble que va adquirir l'any 2003 després de veure frustrat el seu projecte de construir-hi un complex d'oci de luxe. Fonts properes als impulsors de la iniciativa han explicat a l'ACN que el propietari s'ha cansat d'esperar i ha decidit vendre's la finca per un preu que s'haurà de negociar.

Tal com ja va informar aquest diari en el seu dia, el projecte preveia la construcció d'un hotel d'alt estànding amb una capacitat màxima per a 40 persones. Es tractava d'un edifici de nova planta amb serveis com un spa i un saló per a àpats i convencions. Per altra banda, el projecte també preveia la reconstrucció de les 22 cases situades sota el Roc de Peguera. Setze s'havien de transformar en apartaments de vacances i la resta, sis, es preveia destinar-les a serveis. El complex es completava amb una pèrgola, un centre d'observació del cel, una hípica, una zona de tir a l'arc, un rocòdrom i circuits per a bicicletes.