El grup municipal d'ERC ha instat el govern de la CUP de Berga a donar també a les escoles privades concertades les ajudes per a les alces reposapeus i que aquests centres puguin participar al projecte de democratització de la música Superfilharmònics.

Ahir, el grup d'ERC va revelar que està actuant de mediador entre el govern de la CUP i l'Ampa i la direcció de l'escola Vedruna per aconseguir acostar posicions en la polèmica pel cas de les alces reposapeus. Tal com va avançar Regió7, el govern de la CUP de Berga aposta perquè les ajudes per a alces reposapeus, dins d'un pla pilot per millorar la salut postural dels infants de primària a la comarca que disposa d'ajudes de la Diputació i el Consell, siguin exclusivament per a escolars de col.legis públics. La CUP es manté fidel a la seva aposta per un model d'escola pública i laica.

Aquesta decisió no agrada als centres privats concertats. En el cas de l'Ampa de l'escola Vedruna ho consideren una discriminació.

Ahir, en una roda de premsa el republicà Jordi Pujals va explicar que el seu grup ha actuat de mediador per tal d'intentar acostar posicions entre aquesta escola i el govern de la CUP, i va exposar que fins a aquest moment «ens ha sobtat que el diàleg ha estat gairebé nul» entre el centre i la regidoria d'Educació. «No s'havien trobat entre ells». Pujals va dir que Esquerra «creu que cal buscar solucions», entre altres raons perquè consideren que «no convé una confontació entre les escoles públiques i les privades. Hem apostat des del minut 1 pel diàleg». Pujals va assegurar que s'han trobat «amb posicions antagòniques i enrocades» i que, fruit de la mediació d'ERC, les parts es van reunir dimecres d'aquesta setmana. Una trobada que va estar a punt de no fer-se, segons Pujals, perquè «el regidor Eloi Escútia em va trucar per dir que anul·lava la reunió perquè l'Ampa de Vedruna havia adreçat una queixa al Síndic de Greuges». ERC va dir al regidor d'Educació que «tenia l'obligació d'escoltar a tothom». Finalment la reunió es va fer.

Segons el regidor d'ERC, en aquesta trobada «hi va haver molt contingut ideològic» i Esquerra, «per intentar acostar posicions, va fer dues propostes», les úniques, segons els republicans, que hi ha sobre la taula a hores d'ara. Pel que fa a les alces, la proposta d'ERC és que l'Ajuntament de Berga les compri i les atorgui a la quitxalla a qui calgui a través de Serveis Socials o la regidora d'Educació. «Temporalment es cedirien als nens de la pública i la concertada i després es retornarien a l'Ajuntament».

Pel que fa al projecte de democratització de la música Superfilharmònics que du a terme l'Escola Municipal de Música de Berga, ERC demana que també hi puguin participar les concertades i que el cost l'assumeixi la Diputació de Barcelona, que actualment ja paga «part» del cost del projecte, segons ERC. El 5 de juliol les parts es tornaran a reunir.

Moció de CiU

El grup municipal de CiU ha presentat una moció perquè es debati al ple del 6 de juliol. Hi proposa que les ajudes per al projecte d'alces i el Superfilharmònics siguin tant per als alumnes de les escoles públiques com de les privades concertades. «Hi ha una part dels nens i nenes de Berga que no tenen dret a aquest ajut municipal per un criteri discriminatori de caire polític per part de l'equip de govern de la CUP». CiU vol que el ple acordi «garantir que es tracin els nens de Berga igual, així com les seves famílies a l'hora d'escollir projecte educatiu. Els impostos són pagats igual, tant si els fills van a una escola pública com a una concertada (mantinguda amb fons públics)».