Més de 1.300 joves passaran per l'exposició Controles?, impulsada per la Diputació de Barcelona i que amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament de Berga estarà instal·lada a l'Espai Jove de Berga, que ahir va obrir portes de manera oficiosa, a l'espera d'una inauguració oficial la propera tardor amb un projecte d'activitats.

L'exposició s'adreça a tres col·lectius: adolescents entre 12 i 15 anys; joves a partir de 16 anys; mares i pares, professionals i adults, i té l'objectiu de proporcionar informació sobre diversos tipus de drogues i treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum, així com promoure actituds responsables entre els joves i reflexionar sobre el model educatiu que apliquen els pares en l'àmbit de la drogodependència.

La mostra serà a Berga fins al 7 de maig i estarà oberta de dilluns a divendres, de 2/4 de 10 a 5 per a visites concertades, la majoria ja programades, mentre que l'entrada serà lliure de 5 a 7 de la tarda. La visita es complementarà amb tallers als centres educatius. A la inauguració hi van assistir Maribel Serra, responsable de la Diputació; l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós; el president del Consell Comarcal, David Font; i tècnics de Joventut.