La Diputació de Barcelona impulsa un conjunt d'obres a la Xarxa Local de Carreteres per fer arribar la fibra òptica a 6.485 habitants potencials de Casserres, l'Espunyola, Puig-reig, amb una inversió de més de 2,2 milions d'euros.

L'ens supramunicipal iniciarà, en les properes setmanes, les obres per fer les canalitzacions necessàries per al futur desplegament de la fibra òptica a cinc municipis i 6.485 habitants potencials de la comarca del Berguedà. El pressupost de licitació d'aquesta actuació és de 2.219.798 euros. Les obres per possibilitar el desplegament de la fibra òptica es farà a través de 28,9 quilòmetres de carreteres de la Xarxa de Diputació.

Així ho han anunciat el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, durant l'acte presentació del projecte als alcaldes del Berguedà celebrat aquest dimecres a la seu del Consell Comarcal del Berguedà.

Un cop feta la presentació als alcaldes, Jordi Fàbrega ha recordat que el conjunt de les obres s'acabaran abans de finalitzar l'any i ha ressaltat també la importància de la col·laboració entre les administracions públiques, partint de la premissa que un dels objectius de mandat de la Diputació de Barcelona és «facilitar l'arribada de la fibra òptica a tots els municipis de la demarcació» i per fer possible aquest desplegament «cal treballar conjuntament amb la Generalitat perquè hi hagi fibra òptica d'operadors i de la mateixa administració, que sigui pública».

El diputat Fàbrega també ha recordat que la corporació només pot actuar en aquelles carreteres que són de titularitat pròpia i ha posat en valor el fet que si s'optimitzen els recursos que s'havien de destinar per a la construcció de la vorada de formigó, això permetrà «que ja es pugui passar la fibra òptica» en «un total de 28,9 km a la comarca del Berguedà»., i ha assenyalat que la Diputació de Barcelona treballa per implantar les smart roads, que també han de permetre «reduir la sinistralitat», amb tot un conjunt de sensors al llarg de la carretera que han de permetre garantir la seguretat viària.