Coincidint amb l'inici de les vacances escolars, al Berguedà s'inicia «A les tardes, juga al carrer» i «Vine a jugar al SSIB d'estiu». L'objectiu és oferir un espai de joc lliure al carrer per als nens i nenes del Berguedà, segons fonts del Consell del Berguedà.

Aquests dos programes «volen que els carrers i places siguin un punt de trobada actiu per als infants, i utilitzar el joc com a facilitador de les relacions i cohesió entre els infants. Es vol recuperar el carrer com a espai de joc natural».

Aquest any s'incorpora al programa Puig-reig i s'afegeix als 5 municipis que ja oferien activitats. Cada tarda dels dies laborables de juny, juliol i setembre hi haurà jocs en algun municipi del Berguedà, de 6 a 8 del vespre.

A Berga hi haurà activitats durant l'última setmana de juny, les tardes de juliol i les de setembre abans no comenci l'escola. Es manté el format de repartir les activitats en diferents barris de la ciutat: els dilluns al Passeig de la Indústria, els dimecres a Santa Eulàlia i els divendres a la plaça de la Font del Ros.

Gironella acull per tercer any el projecte. Organitzarà activitats les tardes de juny, juliol i setembre a la plaça de l'Estació.

El programa també es portarà a terme les 3 primeres setmanes de juliol a Avià, Puig-reig, Guardiola de Berguedà i Bagà, gràcies al Servei Socioeducatiu del Berguedà (SSIB). A Avià es podrà jugar al carrer els dimecres de juliol al parc del Tossal. A Guardiola de Berguedà es faran les activitats al carrer de l'Estació tots els dimarts de juliol. A Bagà, les activitats es portaran a terme tots els dijous de juliol al parc de la Vila. Enguany, s'hi afegeix Puig-reig, on, cada tarda dels dilluns, hi haurà jocs a la zona del costat de la piscina. En cas de pluja s'habilitarà un espai tancat.