L'esport berguedà s'ha mobilitzat per celebrar un esdeveniment benèfic sense precedents amb l'objectiu de recaptar fons per l'Hospital Sant Bernabé de Berga en la seva lluita contra el coronavirus. El proper diumenge 12 d'abril tindrà lloc l'anomenada Covidrun Berguedà, una jornada solidària on la població farà esport des de casa.

Durant tot el dia hi haurà una programació àmplia d'activitats esportives com ioga, pilates, cardioboxin, ciclisme, zumba, estiraments o country que es podran seguir a les xarxes socials de la Covidrun Berguedà, una cada hora a partir de les 08.00h matí. Els inscrits podràn compartir la seva activitat esportiva a través del hasthag #covidrunberguedà.

Tot i que encara falten cinc dies per la celebració de l'esdeveniment ja hi ha gairebé 200 inscripcions i 2.000 euros recaptats. Les incripcions es poden fer durant tota la setmana al lloc web https://www.jaberga.com/covidrun i et pots inscriure a activitats ficticies com pujar als Rasos, anar a Queralt, grimpar el Cim d'Estela o fer la ruta minera en bicileta.

L'activitat benèfica s'ha presentat aquest dilluns en una roda de premsa virtual que ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal, Josep Lara, el conseller d'esports, Abel Garcia, a més de representants de les entitats organitzadores com l'esportista Clàudia Sabata.

Joves Atletes de Berga (JAB), Club Esquí Berguedà, Cquie Puig-reig, Mou-te a l'Alt Berguedà, l'Hospital Comarcal Sant Bernabé i el Consell Comarcal del Berguedà han promogut la iniciativa. L'esdeveniment compta també amb la col·laboració de més d'una quinzena d'entitats i més d'una quinzena d'ajuntaments del Berguedà.

Covidrun Berguedà vol que els berguedans realitzin les activitats esportives sense moure's de casa. A l'inscriure's a la prova, es pot realitzar un donatiu que va des dels 3 als 25 euros. El total recaptat anirà directament a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé, de Berga, per comprar material sanitari.