L'hospital comarcal de Sant Bernabé de Berga, la segona de la seva història recent. Segons ha pogut saber Regió7 de fonts solvents, es tracta d'Anna Forcada i Arcarons, que compaginarà aquesta responsabilitat amb la de la gerència de l'Institut Català de la Salut a la Catalunya central. Forcada ja s'ha presentat als caps de servei i directius del centre hospitalari berguedà aquest setmana. El seu nomenament ha estat comunicat als seus companys de l'ICS.

La nova gerent substitueix en el càrrec a Enric Ballabriga que pateix problemes de salut. El canvi pràcticament coincidirà amb la jubilació de Ballabriga, que ja estava prevista d'antuvi.

Anna Forcada liderarà el procés de canvi de gestors del centre hospitalari berguedà. Tal i com ja ha anat informant aquest diari, la gestió de l'hospital de referència de la comarca de 39.000 habitants passa a mans de l'empresa pública Salut Catalunya Central. El Govern català va aprovar-ne la creació el febrer d'enguany. El traspàs s'havia de formalitzar en una visita de la consellera Alba Vergés aquel mateix mes. Tanmateix., l'esclat de la covid-19 va fer que la visita que ja estava anunciada es posposés. I encara no s'ha fixat nova data ni s'ha informat sobre si ja s'ha completat el procés de transició.

Fonts coneixedores del perfil professional de la nova gerent del centre sanitari berguedà consultades per Regió7 han explicat que Anna Forcada és una persona que ha acreditat la seva capacitat de gestió i que el fet que pertanyi a la direcció de l'ICS a la Catalunya central pot afavorir que la col·laboració amb l'hospital berguedà sigui més estreta.

Anna Forcada és llicenciada en Medicina i Cirurgia, especialista en Medicina Familiar i Comunitària a la Unitat Docent Centre, té un màster en Atenció Primària de Salut, el Programa de desenvolupament per a directors d'equips d'atenció primària, i el Mestratge en Direcció d'Institucions Sanitàries de la UAB.

Professionalment, ha desenvolupat tasques assistencials entre el 2001 i el 2019. Ha tingut responsabilitats en la gestió sanitària com a directora de l'Equip d'Atenció Primària Manlleu, i ha estat a la Direcció de l'Equip d'Atenció Primària la Vall del Ges. Des del setembre del 2016, i fins el 2019, ha estat directora del Servei d'Atenció Primària Bages-Berguedà-Solsonès de l'ICS Catalunya Central. Ha exercit la tasca docent, i ha participat en el tribunal d'oposicions.