Els dos grups de l'oposició al Consell Comarcal, ERC i la CUP que sumen 9 consellers dels 19, han abandonat el ple d'aquest dimecres per denunciar que consideren il.legítim el govern del Consell. és el primer ple al qual assisteix Pep Llamas de Bagà Endavant com a conseller de govern.

Al ple hi assisteixen presencialment a la seu del Consell els portaveus dels grups i la resta de consellers ho fan telemàticament. Quan s'havia de votar l'aprovació del reglament orgànic de l'ens els portaveus d'ERC , Eduard Coronado i de la CUP , Ivan Sánchez, han dit que marxaven del ple.

Han anat a donar suport a un acte de protesta de l'Associació d'Agrupacions d'Electors actualment formada per regidors independents de Guardiola, La Nou i Sagàs que s'han quedat sense representació al Consell

Josep Lara, el president del Consell del Berguedà ha lamentat la decisió d'ERC i la CUP. No farem arqueologia del perquè de les coses. Els grups que es van constituir el juliol del 2019 són els que hi han al consell"